TILANNEHUONE

Ranskalainen jalkapallo kohta vaikeuksissa

22.11.2021 12:49

Ranskalainen jalkapallo kohta vaikeuksissa

Marseillen Dimitri Payet sai pullosta päähän. @AOP

Jalkapallo

Ranskan jalkapalloliigan viimeisin väkivaltainen tapahtuma sunnuntaina on saanut Ligue 1:n maineen vaakalaudalle. Lyonin ja Marseillen välisessä liigaottelussa Marseillen Dimitri Payetia heitettiin yleisöstä vesipullolla päähän, kun hän oli antamassa kulmapotkua ottelun viidennellä minuutilla. Ottelu keskeytettiin ja pelaajat marssitettiin pukuhuoneeseen. Myöhemmin ottelu peruttiin kokonaan, koska pelaajat eivät tunteneet oloaan enää turvalliseksi.

Ranskassa ollaan jo pitkään oltu huolissaan jalkapalloyleisön käytöksestä. Väkivaltaisia tapahtumia on esiintynyt verrattain usein.

Huolenaiheena on tietysti pelaajien turvallisuus, mutta kyseessä on myös isot taloudelliset vaikutukset. Jos otteluja perutaan tai yleisöä ei voida ottaa paikalle, vaikuttaa se joukkueiden sponsorisopimuksiin ja lopulta liigan tv-oikeuksiin ja niiden arvoon. Ranskan liigaa näyttää Amazon Prime, jonka lakimiehet naputtavat kynillään varmasti jo pöytää.

Ranskan jalkapalloliigalla riittää pähkittävää. Yleisö on vasta saatu korona-tauon jälkeen lehtereille. Tälläista käytöstä seurat eivät todellakaan kaipaa tai edessä on jättimäisiä olemassaolon vaikeuksia.