TILANNEHUONE

Ranskan tähti ei osunut – tuloksena tasapeli

22.06.2024 00:00

Euro2024

Hollanti ja Ranska pelasivat juhannusaaton iltana lohkon D herruudesta. Molemmilla oli alla voitto edellisestä ottelusta. Ottelu päättyi 0–0-tasatulokseen, joka on ensimmäinen laatuaan tässä turnauksessa. Tasatulos tosin riittänee molempien jatkopaikkaan.

Hollanti sai ottelussa pallon kerran maaliin toisen puoliajan 70. minuutin tuntumassa, mutta Xavi Simonsin maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin hidastempoinen kyttäyskeikka, jossa molemmat joukkueet etsiskelivät tilaisuuksiaan. Ranska piteli enemmän palloa ja Hollanti odotteli maltilla iskun paikkojaan. Molemmille tuli hyviä tilaisuuksia, mutta onnistumisia ei tullut.

Ranskan Antoine Griezmannille jäi paljon hyökkäysvastuuta, kun joukkue oli matkassa ilman kuuminta tähteään Kylian Mbappea, jonka nenä murtui edellisessä ottelussa. Mbappe istui nyt rauhallisena vaihtopenkillä, eikä nenässä näkynyt enää ulkoisia vaurioita.

Griezmann pääsi useasti huippupaikoille, mutta kesän 2016 kisojen kaltaista osumatarkkuutta ei nyt löytynyt. Hollannin maalilla myös Bart Verbruggen teki hyviä torjuntoja.

Tiistaina Ranska kohtaa Puolan ja Hollanti Itävallan.

Griezmannin sihti oli hukassa perjantaina…