TILANNEHUONE

Rantanen Coloradon tehokkain – ylitti 600:n rajan

13.03.2024 06:31

NHL

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kerrytti tiistaina tehotiliään tehokkaasti pisteillä 2+2 ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Samalla Rantanen ylitti NHL-urallaan 600 tehopisteen rajan.

Avalanche löylytti kotijoukkuetta lopulta maalein 6–2(1–2,5–0,0–0)

Colorado vavisutti Calgarya erityisesti toisessa erässä, jossa se mätti viisi maalia. Rantanen avasi kuitenkin joukkueensa maalihanat avauserän toisella minuutilla 1–0-ylivoimamaalilla. Hyökkääjä teki myös ottelun viimeisen maalin toisen erän viimeisellä minuutilla. Se varmisti ottelun loppulukemat.

Rantasen maalien välissä osumia taiteilivat Coloradolle myös Josh Mason, Nathan MacKinnon, Valeri Nitshushkin 500. NHL-ottelussaan ja Casey Mittelstadt, jolle osuma oli ensimmäinen Avalanche-paidassa. Rantanen auttoi syötöillään MacKinnonia ja Nisthushkinia.

Calgaryn kavennukset tulivat ensimmäisessä erässä Daniil Miromanovin ja Walker Duehrin mailoista.

Coloradon maalilla on uusi luottovahti. Justus Annunen torjui ottelussa 25 kertaa.

Rantasen tehot ovat nyt 66 pelatussa ottelussa 33+55. Viime kaudella Rantanen ylsi uransa ennätykseen 105 tehopisteeseen. Nathan McKinnonilla on puolestaan kasassa jo nyt 113 pistettä, joka on miehen uran ennätys. Hyökkääjän pisteputki on 13 ottelua pitkä ja siihen mahtuu tehot 9+19.

Coloradon pelaa neljän ottelun vottoputkessa. Calgary on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan.

Aina kannattaa yrittää ja mistä vain…