Rantanen ei hyydy – kahden maalin ilta

23.03.2024 06:01

Colorado Avalanchen Mikko Rantasen meno ei hyydy. Suomalaishyökkääjä iski perjantaina jälleen kaksi maalia ja syötti yhden ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Colorado voitti kotiottelunsa peräti 6–1.

Rantasen kauden 38 maali tuli toisen erän alkupuolella ja vei joukkueen 3–1-johtoon. Toinen onnistuminen tuli ylivoimalla kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Lisäksi Rantanen auttoi päätöserässä Valeri Nitshushkinia 6–1-osumassa. Rantanen on tehnyt viisi maalia kahdessa viimeisessä ottelussa.

Colorado pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä neljän pelin vierasrundin jälkeen. Se laukoi ottelussa 51 kertaa. Colorado on voittanut  kahdeksan viimeistä otteluaan.

”Meillä oli hyvää energiaa kotijäällä. 50 laukausta ketä hyvänsä vastaan on hyvä tulos”, Rantanen totesi hallihaastattelussa.

Nathan MacKinnon teki yhden ja auttoi Rantasta toisessa osumassa. Hänen kotipisteputkensa on nyt 33 ottelua pitkä. Artturi Lehkonen keräsi syöttöpisteen Cale Makarin 1–1-osumasta avauserässä.

Columbuksen maalin teki Damon Severson avauserässä. Se pilasi Alexandr Georgievin nollapelin heti alkuunsa.