TILANNEHUONE

Rantanen ei hyydy – Saros tärkeässä roolissa

16.03.2022 08:06

Rantanen ei hyydy – Saros tärkeässä roolissa

Juuse Saros torjuu Pittsburghin Kasperi Kapasen yrityksen.

NHL

Coloradon Mikko Rantanen jatkoi hyvässä vireessä ottelussa LA Kingsiä vastaan. Myös Joel Armia ja Eeli Tolvanen keräsivät tehopisteitä. Nashvillen maalivahti Juuse Saros keräsi puolestaan kehuja.

YHÄ VIREESSÄ. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki yhden ja syötti yhden Los Angelesissa ottelussa Kingsiä vastaan. Rantanen oli syöttämässä ottelun avausmaalia, jonka viimeisteli Valeri Nichushkin ylivoimalla. Lisäksi Rantanen viimeisteli 3-0-lukemat tauluun ottelun viimeisen erän alussa. Tehoillaan 1+1 suomalaishyökkääjä valittiin jälleen myös ottelun tähdistöön. Kahdessa viimeisessä ottelussa Rantanen on tehnyt neljä tehopistettä. Viimeisessä viidessä ottelussa pisteitä on tullut yhteensä kuusi. Colorado Avalance ylitti tiistain voitollaan ensimmäisenä joukkueena 90 liigapisteen rajan. Avalanche johtaa NHL:n Läntistä konferenssia nyt 91 pisteellä. Colorado hankki tiistaina kokoonpanoonsa hyökkääjä Nico Sturmin Minnesotasta. Toiseen suuntaan matkasi Tyson Jost.

SYÖTTÖJÄ. M0ntrealin Joel Armia syötti kaksi Cole Caufieldin tekemää maalia ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Canadiens silti hävisi kotihallissaan Coyotesille maalein 6-3. Arizonan Lawson Course oli liekeissä jo toista peli-iltaa peräkkäin. Edellisessä Course teki kypärätempun ja nyt tehot 1+1. Armia on tällä kaudella kerännyt tehot 2+7 pelaamissaan 44 ottelussa. Canadiens on yhä liigan jumbo.

SAROS. Nashvillen Eeli Tolvanen teki kauden kahdeksannen osumansa Predatorsin kohdatessa Pittsburgh Penguinsin kotihallissaan. Nashville voitti ottelun 4-1. Ottelun tähti oli Juuse Saros tehtyään 35 torjuntaa. Hän sai ylitsevuotavaa kehumista pelikavereiltaan ottelun jälkeen onnistuttuaan tärkeissä paikoissa. Saros kirjoitettiin myös ottelun tähdistölistaan.  Saros on enää yhden voiton päässä 30 voitosta tällä kaudella. Nashville on Läntisen konferenssin nelospaikalla.