Rantanen, Haula, Hintz tehoille ja Husso muurina

25.01.2022 08:33

Mikko Rantanen ei petä. Nyt taipui Chicago.@AOP

JYRÄT. Avalanche kaksikko Nazem Kadri ja Mikko Rantanen onnistuivat maalinteossa Coloradon voittaessa ottelunChicago Blackhawksia vastaan 2-0. Tyhjiin vedetty Avalanchen kolmas osuma ottelun lopulla puhallettiin paitsioksi. Pavel Francouz teki maalillaan 23 torjuntaa ja pelasi uransa kolmannen nollapelin NHL:ssä. Voitto on Avalanchelle jo 16 peräkkäinen kotihallissa, ja seitsemän peräkkäinen kokonaisuudessaan. Chicagon maalilla torjui Marc-Andre Fleury 27 kiekkoa. Kevin Lankinen ei ollut kokoonpanossa, loukattuaan kätensä edellisessä matsissa Minnesotaa vastaan.

ÄRRÄPÄITÄ. Bostonin Erik Haula kerrytti pistetiliään tekemällä Anaheim Ducksia vastaan kolmannessa erässä 3-5-kavennuksen. Apuvalmentaja Geoff Wardin huolehtima Anaheim vei kuitenkin pisteet voittamalla ottelun 5-3. Voitto on Ducksin toinen peräkkäinen. Anaheimin avaimina ottelussa oli tehokas ylivoima ja alivoima ottelun alussa. Ruotsalaissentteri Isac Lundeström jallitti kiekon Tuukka Raskin ohi maaliin alivoimalla toisen erän aluksi. Rask teki maalillaan ottelussa 22 torjuntaa ja kiroili varmasti itsekseen matkalla pukuhuoneeseen. Ottelu oli Raskille toinen peräkkäinen ja myös toinen heikompi esitys. Maalivahti piiskasi itseään jälkeenpäin lehdistöllekin, mutta päävalmentaja Bruce Cassidyn mukaan Raskilta vie 7-8 ottelua päästä tosivireeseen.

TOSITÄHTI. Dallas Stars voitti Philadelphian vierasreissullaan maalein 3-1. Ja kukapa muukaan siellä ottelun tähdistörivissä taas loistaa, kuin Roope Hintz, joka tehtaili ottelun avausmaalin läpiajosta ensimmäisen erän lopulla, ja syötti Joe Pavelskin 3-1-osuman ottelun viime hetkillä. Pavelskin osumaan sai syöttömerkinnän myös Esa Lindell. Hintz oli ottelun tehokkainn pelaaja pisteillään 1+1. Flyers juhlisti ottelussa puolustajaansa Keith Yandlea, joka sivusi Doug Jarvisin NHL-ennätystä peräkkäin pelattujen ottelujen määrässä. Hän on pelannut 964 ottelua peräkkäin, ilman että yksikään on jäänyt mistään syystä väliin. Ennästys voi rikkoutua tiistain ottelussa Islandersia vastaan.

MUURI. Maalivahti Ville Husso aloitti penkiltä St. Louis Bluesin ottelun Calgaryä vastaan. Kun Flames oli nakuttanut seitsemän osumaa ja Blues vain yhden, vaihdettiin Jordan Binnington kolmannessa erässä Hussoon. Husso torjui erässä 13 kiekkoa, eikä päästänyt maaliin yhtäkään. Calgary voitti pelin 7-1.