Rantanen hirmuvireessä – tahkosi kolme maalia

20.03.2024 06:36

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli pysäyttämätön St.Louisin vierasjäällä. Rantanen teki ottelussa hattutempun ja ratkaisi ottelun. Kolmen maalin ilta on hänen uransa seitsemäs. Colorado voitti Bluesin maalein 4–3 (1–1,2–2,1–0).

Rantanen teki ensimmäisen maalin ottelun kellon käydessä seitsemännellä minuutilla. Osuma tuli Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin avustamana ja Rantanen osui sen jälkeen joka erässä. Toisen erän 3–3-tasoituksessa auttoivat Jonathan Drouin ja Valeri Nitshushkin, sekä kolmannen erän ottelun voitto-osumassa Nitshushkin.

Rantasen lisäksi ottelussa osui Casey Mittelstadt.

”Aina on parempi voittaa”, Rantanen lohkaisi ESPN:lle.

”Yritän auttaa joukkuettani hyökkäyspäässä, mutta olla myös vastuullinen puolustuksessa.”

Rantanen on tehnyt 14 tehopistettä kuudessa viimeisessä ottelussa. Tällä kaudella hän on iskenyt tehot 37+56.

Myös Justus Annunen oli Coloradon maalilla taas vireessä. Torjuntoja tuli 30.

Colorado on voittanut seitsemän ottelua putkeen. Neljä viimeistä voittoa on tullut vieraskiertueella.

Vaikka Mikael Granlund viimeisteli kauden kymmenennen maalinsa, San Jose Sharks kärsi puolestaan kammotappion Nashville Predatorsille. Nashville voitti ottelun kothallissaan maalein 8–2 (1–1,3–1,4–0). San Josen peräkkäisten tappioiden putki venyi jälleen viiteen. Granlundin maali tuli ensimmäisen erän lopulla. Predatorsin Juuse Saros torjui ottelussa 18 kertaa. Magnus Chrona pysäytti 32 kiekkoa.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti Jake Guentzelin tyhjiin lataamaan 4–1-maalin ottelun lopulla tiistain koitoksessa NY Islandersia vastaan. Canes voitti ottelun 4–1 ja venytti voittoputkeaan samalla neljään.