Rantanen iski kaksi – Aho ja Teräväinen syöttelivät

11.11.2022 07:14

Mikko Rantasen liekki roihuaa. Torstaina tehot 2+1. ©AOP

Mikko Rantanen oli liekeissä Avalanchen isännöidessä Nahsville Predatorsia torstaina. Rantanen teki joukkueelleen kaksi osumaa ja syötti yhden. Colorado voitti ottelun maalein 5-3.

Ottelun ensimmäisen maalin teki Nashvillen Eeli Tolvanen matsin neljännellä minuutilla. Osuma on suomalaisen toinen tällä kaudella. Muutaman minuutin päästä siitä Rantanen tasoitti 1-1:een ylivoimalla Nathan MacKinnonin ja Artturi Lehkosen syötöistä.

Toisen erän puolivälissä Rantanen ja MacKinnon juonivat 4-1-osuman. Maalin viimeisteli Rantanen ja se oli hänen kauden yhdeksäs maalinsa. Viiden minuutin päästä Rantanen auttoi vielä Evan Rodriguesia 5-1-ylivoimaosumassa. Toisen erän lopulla Mikael Granlund syötti joukkueensa 2-5-kavennuksen. Sen viimeisteli Ryan Johansen ylivoimalla. Nashvillen maalilla Kevin Lankinen torjui 30 kiekkoa. Nashville on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan ja viidestä kolme. Colorado on voittanut kolme viimeistä otteluaan.

Katso Rantasen yv-maali tästä.

Carolina Hurricanes pyyhki edellisen päivän Florida-tappion unholaan voittamalla torstaina Edmonton Oilersin kotonaan peräti 7-3. Ottelun maalilinko oli Andrei Svetshnikov, joka viimeisteli kauden toisen hattutemppunsa ja uransa 100:nnen maalinsa. Ensimmäisen Svetshnikovin maaleista syöttivät suomalaiset Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Toisen syötti Martin Necas toisen erän puolivälissä. Sitten Aho auttoi Svetshnikovia uudelleen kolmannen erän 6-2-osumassa yhdessä Calvin de Haanin kanssa. Svetshnikov onnistui kolmasti myös edellisessä ottelussa Edmontonia vastaan lokakuussa. Molemmat suomalaistähdet viettivät kahden syötön iltaa. Teräväinen syötti lisäksi Brent Burnsin 2-0-maalin. Carolinan maalilla torjui Pyotr Kochetkov, joka teki debyyttiottelussaan 20 torjuntaa ja kirjasi nimensä kolmostähdeksi.

Katso Svetshnikovin ottelun kolmas ja uran 100:s maali tästä.

Columbus Blue Jackets pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomen reissun jälkeen kohtaamalla Philadelphia Flyersin kotonaan. Joonas Korpisalo torjui 32 kiekkoa ja sitä myöten 5-2-voiton Columbukselle. Patrik Laine oli tervehtynyt pelikuntoon ja syötti Johnny Gaudreaun kanssa Boone Jennerin 3-0-osuman toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Jennerin tehot olivat ottelussa 1+2 ja Gaudereaun 1+2.

Ville Hussolla oli katastrofaalinen ilta Detroitin maalilla ottelussa NY Rangersia vastaan. Rangers katkaisi Detroitissa kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla Red Wingsin peräti 8-2. Husso torjui ottelussa 25 kertaa, mutta päästi kolmannessa erässä kuusi maalia. Husso on torjunut kaudella viisi voittoa ja neljä tappiota, joista yhden jatkoajalla ja yhden rankkareilla. Detroit on nyt hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Ottelu oli Rangersin Mika Zibanejadin 700:s NHL:ssä ja hän juhli sitä kahdella maalilla.