Rantanen ja Lehkonen iskivät kahdesti

19.01.2023 08:21

Avalanchella riitti juhlittavaa Calgaryssä.©AOP

Calgary Flamesin ja Colorado Avalanchen kohtaaminen keskiviikkona oli todellinen suomalaisnäytelmä, jonka vierasjoukkue Avalanche vei nimiinsä lukemin 4-1.

Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen esittivät parastaan heti ensimmäisessä erässä. Rantanen teki jälleen ottelun ensimmäisen maalin. Osuma tuli, kun peliaikaa oli kulunut reilut kuusi minuuttia. Rantanen iski kauden 30:nnen maalinsa J.T. Compherin ja Devon Toewsin syötöistä. Erän puolivälissä Nathan MacKinnon valjasti Lehkosen iskupaikalle. Reilun minuutin päästä siitä Lehkonen onnistui uudelleen, nyt Rantasen ja MacKinnonin yhteisistä esitöistä ja ylivoimalla.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla Rantasen nimiin laitettiin vielä maali Compherin ja Toewsin syötöistä. Maalia ei tullut, mutta tuomari vihelsi rangaistustilanteen Rantasen eduksi. Rantanen pääsi irti ja oli laittamassa kiekkoa tyhjään maaliin, kun häntä huidottiin mailalla.

Calgaryn ainoan teki Tyler Toffoli ylivoimalla kolmannen erän alussa. Coloradon maalilla Alexandar Georgiev teki 34 torjuntaa.

Denverissä hehkutetaan, että Rantanen ohitti nyt seuralegenda Joe Sakicin nopeimmin 30 maalin rajapyykin kaudella ylittäneenä pelaajana seurahistoriassa.

”Enpä tiedä. Sakicillä on kuitenkin kaksi mestaruuspystiä”, Rantanen kuittasi saavutuksen DP:lle.