Rantanen ja Lehkonen tehokkaina – Lankisella kiirettä

31.03.2024 07:44

Kevin Lankisella ja Nashvillellä oli rankka ilta Denverissä. Vaikka Predators sai vahvan alun otteluun, rökitti Colorado Avalanche vierastaan lopulta maalein 7–4 (2–3,3–1,2–0) ja varmisti voitollaan pudotuspelipaikkansa seitsemättä kertaa peräkkäin.

Lankinen oli välillä kovassa kiekkosateessa ja onnistuneita torjuntoja tuli ottelussa 35. Kentän toisessa päässä Justus Annunen pelasi lähes kaksi erää ja selvisi 22 torjunnalla, sekä päästämättä yhtäkään. Ensimmäisessä erässä Avalanchen Alexandar Georgiev päästi kaikki neljä ja torjui lisäksi yhdeksän. Hän sai epäurheilijamaisen rangaistuksen juuri ennen, kun häipyi kentältä toisen erän ensimmäisellä minuutilla.

Mikko Rantanen oli terävänä syöttöpaikoilla. Hän avusti Jonathan Drouinia 1–1-tasoituksessaa avauserässä, sekä Cale Makaria 4–4-yv-tasoituksessa toisessa erässä ja lopuksi Nathan MacKinnonia laittamaan kiekon tyhjiin. MacKinnon viimeisteli kaksi osumaa kolmannessa erässä. Rantasen tehotilasto näyttää nyt 100 pistettä.

Artturi Lehkonen teki ensimmäisen maalinsa kuuteen peliin. Hän taiteili kiekon ylivoimatilanteessa Lankisen selän taakse toisessa erässä ja siirsi lukemat 4–3:een. Osuma on Lehkosen kauden 13:s.

Colorado hävisi kaksi edellistä otteluaan. Nashville on myös hävinnyt nyt kaksi viimeistään. Sitä ennen se veti kuuden ottelun voittoputken.