Rantanen ja Maccelli syöttivät – maalivahdit pulassa

20.12.2023 07:05

Colorado Avalanche kävi häviämässä Chicagossa maalein 2–3(2–2,0–0,0–1), vaikka Valeri Nitšuškin teki kaksi osumaa ylivoimalla ja Mikko Rantanen syötti niistä yhden. Hawksin tähtihyökkääjä Connor Bedard syötti kaksi maalia. Ottelun ratkaisi Hawksille Tyler Johnsonin osuma kolmannessa erässä. Coloradolla on kolmesta viimeisestä nyt kaksi tappiota.

Arizona Coyotes voitti Ottawa Senatorsin maalein 4–3 kotonaan. Matias Maccelli lisäsi taas yhden syöttöpisteen tilastoonsa auttamalla J.J. Moseria viimeistelemään 2–3-kavennuksen. Se aloitti Coyotesin takaa-ajon. Joukkue teki sen jälkeen kaksi osumaa ja keräsi lopulta voittopinnat.

Juuse Saroksella oli horror-ottelu Predatorsin kohdatessa Vancouver Canucksin kotonaan. Saros otettiin viiden päästetyn ja 19 torjutun kiekon jälkeen vaihtoon kahden erän jälkeen. Kevin Lankinen torjui puhtaasti 11 kertaa. Preds hävisi ottelun kuitenkin lukemin 2–5.

Columbus Blue Jackets ei paljon solisluunsa murtunutta suomalaishykkääjä Patrik Lainetta kaivannut tiistaina. Jackets voitti Buffalo Sabresin käsittämättömin 9–4 (3–1,4–1,2–2)-luvuin vierashallissa. Jacketsin Kirill Marchenko teki kolme maalia ja Johnny Gaudreau tehot 1+2. Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen sai torjuntavastuuta kesken ottelun, kun Devon Levi oli päästänyt neljä maalia ja tuli vaihtoon. Luukkosellakin oli kova ilta. Hän torjui 11, mutta selän takaa löytyi kiekko peräti viidesti. Columbus on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme. Sabres on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.

Luukkonen todisti Marchenkon hattutemppua lähietäisyydeltä…