TILANNEHUONE

Rantanen keräsi vielä pari pistettä

15.04.2023 07:29

Rantanen keräsi vielä pari pistettä

Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon antoivat palaa runkosarjan viimeisessä ottelussa.©AOP

NHL

Mikko Rantanen syötti kaksi maalia ja Nathan MacKinnon viimeisteli hattutempun Colorado Avalanchen NHL-runkosarjan viimeisessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Hattutemppu oli MacKinnonin kauden ensimmäinen ja uran neljäs. Hän ylsi myös uransa piste-ennätykseen tällä kaudella viimeistelemällä pinnat 42+39. MacKinnonin maaleista kaksi tuli ensimmäisessä erässä ja toisen niistä kakkossyötti Rantanen. Kolmas isku tuli ottelun lopulla ja siinä auttoi myös Rantanen.

Rantasen runkosarja päättyi huikeisiin lukemiin. Maalitili meni yli maagisen 50:nnen jo muutama peli sitten, ja nyt se rikkoutui myös syötöissä. Rantansen saldo on hehkeä 55+50.

Kevin Lankinen teki ottelussa Nashvillen maalilla 30 torjuntaa, mutta Colorado voitti vierasottelun maalein 4–3(3-1,0-2,1-0). Voitto oli Avs-vahti Alexandear Georgieville kauden 40:s.

Colorado voitti myös Central-divisioonan pisteen erolla Dallasiin ja jatkaa kauttaan pudotuspeleissä Seattle Krakenia vastaan tiistaina. Nashvillen kausi päättyi.

Columbus Blue Jackets ja Buffalo Sabres paketoivat kautensa keskinäisellä ottelulla ja sen vei nimiinsä Buffalo maalein 5-2(0-1,3-1,2-0). Patrik Laine ei enää palannut Columbuksen kokoonpanoon loukkaantumisen vuoksi viimeisessäkään pelissä. Joona Luoto ja Mikael Pyyhtiä pelasivat kuitenkin joukkueessa. Buffalon maalilla Devon Levi teki 29 torjuntaa.