Rantanen ja Lehkonen osuivat – Kapanen syötti

02.11.2023 07:46

Mikko Rantanen taiteili maalin ja syötön Coloradon voittaessa St. Louis Bluesin kotonaan maalein 4–1 (2–0,0–1,2–0). Rantanen onnistui maalinteossa ensimmäisen erän jälkipuoliskolla ylivoimalla. Syöttöpinnan hän keräsi Artturi Lehkosen kauden kolmannesta osumasta aivan päätöserän alussa. Osumassa auttoi myös Cale Makar.

Avalanchelle osuivat myös Ross Colton 1–0 ottelun alussa ja Bowen Byram iski loppulukemat 4–1 ottelun lopulla. Kotijoukkueen maalilla torjui ensimmäistä kertaa Arizonasta siirtynyt Ivan Prosvetov. Torjuntoja tuli 28.

”Sain ison torjunnan tehtyä heti alkuun. Olen tottunut pienempiin areenoihin, joten tämä kyllä antoi vauhtia peliini”, Prosvetov totesi lehdistölle.

Kasperi Kapanen oli syöttämässä St. Louisin ainokaista toisen erän lopulla. Sen viimeisteli Robert Thomas. Syöttöpinna oli Kapasen kolmas tällä kaudella.

Keskiviikon ottelun voitto oli Colorado Avalanchen seurahistorian 900:s. Avalanche muisti somessaan myös kiitellä Paul Stastnya, 37, joka kauden alussa jäi kaikessa hiljaisuudessa eläkkeelle jääkiekosta, mutta huomautti siitä tällä viikolla. Hän oli Coloradon toisen kierroksen varaus 2005 ja pelasi seurassa kuusi ensimmäistä NHL-kauttaan.