Rantanen maalasi – Coloradolle silti karmiva häviö

12.11.2023 09:26

Colorado Avalance on kahden ottelun tappioputkessa. Lauantaina joukkue niiasi kotonaan St. Louis Bluesin edessä karmaisevin lukemin 8–2(0–3,1–1,1–4). St. Louisin Brayden Schenn ja Pavel Buchnevich tekivät kolme maalia mieheen. Buchnevich onnistui kerran myös alivoimalla. Mikko Rantanen jatkoi kuitenkin pisteputkeaan tekemällä 1–4-kavennuksen toisessa erässä. Se oli hyökkääjän kauden yhdeksäs maali. Hän laukoi lisäksi neljästi.

Avsin Artturi Lehkonen ei pelannut edellisen ottelun hirveän laitatällinsä jälkeen. Hänen odotetaan olevan sivussa useita viikkoja.

Eeli Tolvanen keräsi syöttöpisteen Krakenin kohdatessa Edmonton Oilersin kotonaan. Tolvanen syötti Krakenin ainoan ja Jaden Schwartzin viimeistelemän ylivoimaosuman ottelun kolmannessa erässä. Kraken hävisi kotonaan maalein 1–4 (4–0,0–0,0–1). Oilersin kaikki maalit tulivat ensimmäisessä erässä. Zach Hyman viimeisteli niistä kolme ja Dylan Holloway yhden. Hattutemppu oli Hymanin NHL-uran toinen. Voitollaan Edmonton katkaisi neljän ottelun tappioputken.

UP Luukkonen oli helteessä Pittsburgh Penguinsin kanssa. Luukkonen torjui maalillaan 36 kertaa, mutta Pittsburgh voitti kotonaan silti 4–0(1–0,1–0,2–0). Jevgeni Malkin, Drew O’Connor ja Erik Karlsson vastasivat Pittsburghin maaleista. Karlsson osui kolmannessa erässä ensin ylivoimalla ja laittoi sitten lopussa kiekon vielä tyhjiin. Tristan Jarry torjui maalillaan 35 kiekkoa kauden kolmannessa nollapelissään. Uralla nolla oli hänelle 16:s.

Dallas Stars voitti Winnipeg Jetsin vieraissa maalein 3–2 (0–0,3–1,0–1). Dallasin suomalaiset jäivät ilman tehomerkintöjä, mutta Roope Hintz laukoi viidesti. Starsin nuori tähti Wyatt Johnston teki toisessa erässä alivoimamaalin.

Juuse Saros torjui Nashville Predatorsin maalilla 18 kiekkoa, mutta Arizona Coyotes voitti vieraissa maalein 7–5(2–3,3–1,2–1). Suomalaiset kenttäpelaajat eivät nousseet tehopisteille.