Rantanen onnistui taas – Lehkonen odottaa yhä viisumia

26.03.2022 07:25

Mikko Rantanen pelaa maalitehokkainta kauttaan.@AOP

Mikko Rantanen teki yhden ja syötti yhden Colorado Avalanchen jyrätessä kotihallissaan perjantaina Philadelphia Flyersin. Ottelu päättyi numeroihin 6-3. Rantanen on nyt tehnyt 32 maalia, mikä on uran ennätys. Matsin ykköstähti oli kuitenkin Cale Makar, joka sai yleisön hurraukset tehdessään puolustajien seuraennätyksen maaleissa. Makarin kauden 24 osuma tuli rannelaukauksella kolmannessa erässä ja sillä mentiin tilastossa ohi latvialaisesta Sandis Ozolinshista, jonka ennätys 23 maalia oli kaudelta 1996-97. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan Colorado on hävinnyt neljä.

Montrealista Coloradoon siirtorajalla siirtynyt Artturi Lehkonen ei vieläkään päässyt pelaamaan. Hänen viisumiasiansa eivät ole vielä kunnossa. Lehkonen siirtyi Denveriin kuitenkin 24 tunnin sisällä siirrosta. Hän sai soiton treidistä Montrealin GM Kent Hughesilta kesken pelipäivän päiväunien.

”Tuli outo olo. Minua ei ole ennen treidattu. Aluksi olin innoissani ja sitten mietin, että mitä nyt pitää tehdä?”, Lehkonen kertoo Denver Postille.

”Aloin siinä sitten pakkaamaan. Seuraavat 24 tuntia olivat aika hektisiä.”

MUUTA: Kasperi Kapanen syötti Pittsburg Penguinsin ainoan osuman NY Rangersia vastaan. 1-5-ylivoimakavennuksen iski maaliin Jeff Carter. Rangers voitti Madisonilla 5-1. Blue Jacketsin Patrik Laine pelasi yli 20 minuuttia, mutta ilman tehoja ottelussa Winnipegiä vastaan. Columbus hävisi ottelun lukemin 4-3. Laine on ollut tehoitta pari viimeistä peliä.