Rantanen osui – Vegas vahvempi jatkoilla

15.04.2024 07:06

Mikko Rantanen teki Colorado Avalanchen 3–0-maalin Vegas Golden Knightsia vastaan ottelun toisessa erässä. Vegas teki kuitenkin todellisen comebackin ja tuli tasoihin kolmannen erän rynnistyksellään. Jatkoerässä isäntien voiton varmisti Tomas Hertl’n osuma. Colorado hävisi vierasottelunsa jatkoajalla maalein 4–3 (0–2,0–1,3–0,1–0).

Rantasen osuma oli hänelle kauden 41:s. Lisäksi hän laukoi ottelussa kuudesti. Myös Coloradon Artturi Lehkonen oli pisteillä. Hän kakkossyötti Cale Makarin 2–0-osuman ensimmäisessä erässä. Coloradolla on runkosarjaa jäljellä enää kotiottelu Edmonton Oilersia vastaan torstaina.

Sebastian Aho iski kiekon tyhjään maaliin Carolina Hurricanesin kohdatessa vieraissa Chicago Blackhawksin. Canes voitti ottelun lukemin 4–2. Aholle maali oli kauden 36:s. Syötön ottelun viimeiseen osumaan antoi Jake Guentzel. Seth Jarvis teki ottelussa lisäksi kaksi maalia. Teuvo Teräväinen ei pelannut. Canes päättää runkosarjan tiistaina Columbuksen vieraana.

Arizona Coyotes otti kahden maalin johdon avauserässä Calgary Flamesia vastaan. Kojoottien suomalaishyökkääjä Matias Maccelli iski joukkueensa 2–0-maalin noin neljän minuutin kohdalla. Osuma oli Maccellin kauden 16:s. Flames voitti silti kotonaan maalein 6–5 Nazem Kadrin iskettyä kolmannessa ensin 5–5-tasoituksen ja sitten vielä voittomaalin.

Myös St. Louis Bluesin Kasperi Kapanen teki sunnuntain kierroksella maalin. Kapanen onnistui avauserän lopulla joukkueensa 1–1-tasoituksessa Seattle Krakenia vastaan. Blues voitti ottelun kotonaan maalein 4–1 iskettyään kolmesti päätöserässä.