Rantanen ratkaisijana, Husso onnistui St. Louisissa

18.01.2022 07:51

Mikko Rantanen on tahkonnut jo 46 pinnaa tällä kaudella.@AOP

Colorado Avalanche otti 14:nnen peräkkäisen kotivoittonsa voittamalla voittomaalikilpailussa Minnesota Wildin maalein 4-3. Avalanchen Mikko Rantanen teki tavoilleen uskollisena tehot 1+1 – ja Rantanen laukoi myös ottelun ratkaisevan rankkarin. Wildin maalila vahti Kaapo Kähkönen. Vauhdikkaassa ottelussa hän teki 35 torjuntaa. Avalanche puolestaan joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Darcy Kuemper loukkaantui toisessa erässä. Avalanche-luotsi Jared Bednar uskoo, että NHL-tutkii pelitilanteen, jossa Wildin Jordan Greenway kaataa jo loukkaantuneen maalivahdin ja osuu tätä vielä päähän. Loput ottelusta Avalanchen maalilla torjui Pavel Francouz kopaten 25 kiekkoa ja vielä kolme voittomaaliyritystä.

St.Louis Blues ja Nashville Predators kohtasivat St. Louisissa. Kotijoukkue vei pinnat maalein 5-3. Tappio on Nashvillelle kolmas peräkkäinen. Ottelu oli kahden suomalaisvahdin koitos. Bluesin maalilla Ville Husso taiteili 32 torjuntaa ja on nyt voittanut putkeen kahdeksan pelaamaansa kotiottelua. Juuse Saros torjui ottelussa 24 kiekkoa. Hänet vedettiin maalilta ottelun lopussa. Tehoja ei suomalaisille kenttäpelaajille merkitty, mutta Mikael Granlund pelasi hurjat 22.37 minuuttia, mikä oli Predatorsin hyökkääjistä eniten.

Buffalo Sabresin Henri Jokiharju onnistui maalinteossa toisen kerran tällä kaudella. Jokiharju veti osumansa ottelun ensimmäisessä erässä ja se oli ainoa osuma ottelun kolmanteen erään asti. Sabres kuitenkin hävisi ottelun lopulta Detroit Red Wingsille 2-3 jatkoajalla. Detroitin voitto-osuma lähti liikkeelle Jokiharjun virheestä. Sabres on hävinnyt neljä kertaa Detroitille tällä kaudella ja sen kotitappioputki on nyt kahdeksan ottelun pituinen.

Pittsburgh Penguins voitti vierasreissullaan Vegas Golden Knightsin 5-3. Kasperi Kapanen keräsi ottelussa kaksi syöttöpinnaa. Ensin toisessa erässä Jason Zuckerin 1-3-ylivoimakavennukseen ja sitten kolmannen erän 3-3-salamatasoitusmaaliin, joka Zucker vetäisi, kun erää oli pelattu 38 sekuntia.