Rantanen sivussa – Hintz ja Lehkonen osuivat

08.04.2024 07:42

Mikko Rantanen joutui NHL:n aivotärähdysprotokollaan Oilers ottelussa saamansa tällin jälkeen.©AHE

Dallas Stars rusikoi kotijäällään hienon voiton Central-divisioonan kärkikilpakumppanistaan Colorado Avalanchesta. Centralia nyt vankasti johtava Dallas löylytti Coloradoa lukemin 7–4(2–1,3–2, 2–1).

Stars meni jo heti avauserässä 2–1-johtoon ja joukkueen puolustaja Esa Lindell oli syöttämässä Jamie Bennin 2–1-osumaa. Lindell keräsi siitä kautensa 20 syöttöpinnan.

Toisessa erässä tehtiin peräti neljä ylivoimamaalia. Dallasin Roope Hintz täräytti erän puolivälissä 3–2-yv-osuman. Se oli myös Hitzin kauden 30:s onnistuminen. Hän pelaa kolmatta peräkkäistä 30 maalin kautta.

Viisi minuuttia aiemmin Artturi Lehkonen oli tasoittanut ottelun yv:llä jo 2–2:een. Maali oli Lehkoselle kauden 15:s.

Colorado pelasi ilman Mikko Rantasta, joka loukkaantui ottelussa Edmonton Oilersia vastaan viikonloppuna. Hän sai aivotärähdyksen Oilersin Mattias Ekholmin jyrättyä hänet kaukalon laitaan. Luottohyökkääjän paluusta ei ole tietoa, mutta hän on kuulemma käynyt jäällä harjoituksissa ja päävalmentaja Jared Bednar on selvästi toiveikas paluusta ainakin pudotuspeleihin mennessä. Rantanen on pelannut tällä kaudella 77 ottelua tehoilla 40+62. Joukkueella on runkosarjaa neljä ottelua jäljellä.