Rantanen syötteli jälleen – Laine jäi pisteittä Carolinassa

26.02.2022 08:49

Kevin Lankinen pääsi vihdoin Chicagon maalille kuukauden sairausloman jälkeen.@AOP

NHL:ssä nähtiin perjantaina Coloradon kova kiri, Chicagon Kevin Lankisen paluu maalille, Bluesin veskari Ville Husson taiturointia ja surullista kyllä, Columbuksen Patrik Laineen pisteputken katkeaminen.

TAKAA-AJO. Mikko Rantanen syötti kolme maalia, kun Colorado Avalanche voitti kotonaan Winnipeg Jetsin maalein 6-3. Winnipeg teki kaikki osumansa ensimmäisessä erässä ja Avalance joutui takaa-ajajaksi, mutta homma hoidettiin kotiin. Avs teki kolme osumaa per erä. Cabriel Landeskog onnistui kauden toisessa kypärätempussa Jetsiä vastaan. Rantanen syötti Landeskogin ensimmäisen osuman toisen erän alussa. Seuraavaksi Rantanen oli rakentamassa osumaa, joka kavensi Jetsin johdon 3-2:een. Laukauksen veti Nathan MacKinnon. Kolmannessa erässä Rantanen ja MacKinnon tekivät taas yhdessä taikojaan ja sen seurauksena peli 5-3 Avalanchelle. Luvut 6-3 viimeisteli Landeskogin kolmas osuma kolmannen erän puolivälin jälkeen. Viidestä viimeisestä ottelustaan Colorado on hävinnyt yhden. Mikko Rantanen on tehnyt tehopisteitä viidessä viimeisessä ottelussa.

NONNI. Patrik Laineen pitkä pisteputki katkesi Raleighissa, kun Carolina Hurricanes jyräsi Columbuksen maalein 4-0. Suomalaismaalista tässä ottelussa vastasi Teuvo Teräväinen ylivoimalla Sebastian Ahon syötöstä toisen erän lopulla. Nollapeli oli Canesin maalivahti Frederik Andersenille jo kauden kolmas ja se tuli vain 19 torjunnalla. Tappio katkaisi Columbuksen neljän ottelun voittoputken ja siis Laineen hurjan yhdentoista ottelun pisteputken.

HATTUJA JÄÄLLÄ. Chicagossa nähtiin perjantaina jälleen outo NHL-näytelmä. Blackhawks otti näyttävän kotivoiton maalein 8-5 New Jersey Devilsistä. Voitto katkaisi Blackhawksin seitsemän kotiottelun tappioputken. Patrick Kane ja Brandon Hagel tekivät molemmat maalijuhlissa kypärätempun. Molemmat laittoivat kiekon vielä myös tyhjiin ottelun lopussa ja alle minuutin erolla toisiinsa. Temppu oli Kanen uran kahdeksas, Hagelille se oli NHL-uran ensimmäinen. Loput kaksi Chicagon maalia tekivät Kirby Dach ja Ryan Carpenter. Chicagon syöttökoneina toimivat Alex DeBrincat ja Seth Jones, molemmat keräsivät kolme syöttöpinnaa. Chicagon maalilla torjui 31 kiekkoa suomalaisvahti Kevin Lankinen. Veskari teki nyt paluun maalille oltuaan yli kuukauden sivussa käsivamman vuoksi.

TORJUNTAA. St.Louis Blues voitti Buffalo Sabresin kotijäällään maalein 5-3. Ville Husso teki Bluesin maalilla sarjan mallikkaita torjuntoja. Husso ei hötkyillyt, vaikka heti ottelun alussa Buffalon Dylan Cozen onnistui livauttamaan kiekon masentavasti hänen jalkojensa välistä maaliin. Heti perään Jason Kyrou teki Bluesille kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla. Yhteensä Husso teki ottelussa 35 torjuntaa. Ottelu ratkesi Bluesille kolmannen erän kahdella viimeisellä osumalla, jotka viimeisteli Colton Parayko ja Brayden Schenn. Voitto oli Hussolle kauden 13:s.