Rantanen syöttökoneena, myös Hintz auttoi kaveria

24.02.2022 07:51

Detroitissa Mikko Rantanen syötti kaksi osumaa. @AOP

Illan NHL-peleissä Coloradon Mikko Rantanen ja Dallasin Roope Hintz kunnostautuivat syöttelemällä.

MOOTORI KÄYNNISSÄ. Colorado Avalanche oli kerännyt itsensä maanantain järkyttävän 5-1 -Boston tappion jälkeen ja kävi nyt hakemassa pisteet Detroitista lukemin 5-2. Illan tähti oli Cabriel Landeskog, joka teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen osuman. Viimeisen hän ohjasi mailan hipaisulla tyhjään maaliin. Muista osumista vastasivat Tyson Jost, Nazem Kadri ja Valeri Nichushkin. Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen ei ollut toimettomana. Hän pelasi yli 22 minuuttia, eniten hyökkääjistä, ja syötti Kadrin maalin, sekä Landeskogin toisen osuman. Rantanen on kahdeksassa viimeisessä ottelussa kerännyt tehopisteitä kuudessa. Avalanche pelasi ilman ykkösentteriään Nathan MacKinnonia. Ykkösketjussa sai hetken pelata ex-Red Wing Darren Helm, joka syötti yhden maalin. Hän pelasi nyt ensimmäistä kertaa Detroitissa ex-joukkuettaan vastaan. Ottelu päätti Avalanchen neljän ottelun vieraskiertueen. Se hävisi kiertueellaan vain Bostonille.

TAAS VENYI. Dallas Stars juhli jatkoaikavoittoa Winnipeg Jetsistä keskiviikkona maalein 3-2. Roope Hintz keräsi ottelussa syöttöpisteen, autettuaan Jamie Benniä tasoittamaan ottelun 1-1:een rauhallisesti tehdyllä, mutta näyttävällä kaksi yhtä vastaan alivoimamaalilla. Muista Dallasin osumista vastasivat Denis Gurianov ja Tyler Sequin jatkoajalla, ennen kuin minuuttiakaan oli pelattu. Sequinin pomppiva osuma joutui vielä videotarkistukseen, ennen kuin se hyväksyttiin. Dallas ja Winnipeg ratkaisivat myös edellisen kohtaamisensa jatkoajalla. Sen vei Stars maalein 4-3. Sitä edellinen päättyi rankkareilla Jetsille osumin 4-3.