Rantanen taas maalinteossa – MM-tähti kaupattiin

09.01.2024 07:17

Mikko Rantanen teki maalin ensimmäisessä erässä Colorado Avalanchen kohdatessa kotonaan liigakolmosen Boston Bruinsin. Ottelu päättyi Coloradolle 4–3 (1–1,2–1,0–1,1–0).

Rantasen maali tuli erän loppupuolella ylivoimalla ja se tasoitti ottelun 1–1:een. Rantaselle maali oli 21:s tällä kaudella. Plusmiinukseen Rantanen keräsi ottelussa tosin myös -2:sen.

Ottelun ratkaisseessa voittomaalikisassa Valeri Nitshushkin iski ainoana kiekon maaliin ja ratkaisi matsin sillä Coloradolle. Edellisen ottelunsa Colorado oli hävinnyt Floridalle. Bruins on voittanut kolmesta viimeisestä yhden.

Philadelphia Flyers hävisi tylysti Pittsburgh Penguinsille maalein 4–1. Flyersin ainoan teki avauserän lopulla Owen Tippett ylivoimalla. Pensille onnistuivat Rickard Rakell, Erik Karlsson, Chad Ruhwedel ja Jevgeni Malkin. Flyers on kuudesta viimeisestä ottelustaan voittanut vain yhden. Maanantain aikana joukkue oli myös kaupoilla. Nuorten MM-kisojen mestarin tähtihyökkääjä Cutter Gauthier, 19, siirtyi Flyersista Anaheim Ducksiin. Hän ei lopulta suostunut pelaamaan Flyersissa. Toiseen suuntaan liikkui puolustaja Jamie Drystale ja kauden 2025 draftin toisen kierroksen varausvuoro. Gauthier oli Flyersin ensimmäisen kierroksen viides varaus 2022 draftissä.

Coloradon maalivahti Valeri Georgiev teki jatkoajalla sarjan näppäriä torjuntoja….