Rantasella kahden maalin ilta – Ducks voitti silti

27.01.2023 07:49

Mikko Rantanen osui torstaina kahdesti.©AOP

Anaheim Ducks spurttasi kolmannessa erässä ja voitti puolustavan mestarin Colorado Avalanchen vieraissa maalein 5-3. Ottelussa nähtiin hattutemppu.

Avalanchen Mikko Rantanen avasi jälleen maalinteon ottelussa. Rantanen onnistui ajassa 3.54 viemään kotijoukkueensa 1-0-johtoon. Osuman syöttivät Devon Toews ja Cale Makar. Ducksin Frank Vatrano kuitenkin tasoitti ottelun erän puolivälissä. Toisessa erässä Coloradolta onnistuivat Samuel Girard ja Rantanen uudelleen. Nyt suomalaispelaajan maali tuli ylivoimalla ja avustamassa olivat Girard ja Denis Malgin. Maali oli Rantaselle jo kauden 34:s.

Toisen erän lopussa Vatrano iski Ducksille 2-3-kavennuksen ja hän viimeisteli hattutemppunsa kolmannen erän lopussa tyhjiin. Sitä ennen Ducks meni menojaan Adam Henriquen 3-3 ja Mason McTavishin 4-3-maaleilla. Maalit tulivat puolen minuutin erolla toisistaan.

Tappio katkaisi Coloradon kuuden ottelun voittoputken. Ilona illassa oli, että Nathan MacKinnon ylitti 700 tehopisteen rajan NHL-urallaan syöttämällä Girardin maalin.

Samana iltana Colorado Avalanche vahvisti hankkineensa San Jose Sharksista paluumuuttaja Matt Nieton, 30, sekä puolustaja Ryan Merkleyn, 22. Nieto pelasi aiemmin Coloradossa vuosina 2016-20.

Sharksiin lähti hyökkääjä Martin Kaut ja puolustaja Jacob MacDonald.

Tässä Rantasen ensimmäinen ja toinen upea osuma.

Rasmus Ristolainen syötti Philadelphia Flyersin 1-0-osuman. Sen iski maaliin Noah Cates. Flyers hävisi Wildille vieraissa maalein 2-3.

Ville Husso torjui Detroit Red Wingsin voittoon Montreal Canadiensista vieraissa. Detroit voitti maalein 4-3. Husso teki ottelussa 20 torjuntaa.

Arizona Coyotes voitti 5-0 St. Louis Bluesin kotonaan. Mattias Maccelli palasi pitkän loukkaantumistauon jälkeen Coyotesin kokoonpanoon. Maccelli pelasi 13.37 minuuttia ilman tehopinnoja. Tiistain ottelussa suihkuun lentänyt Juuso Välimäki pelasi nyt reilut 21 minuuttia. Puolustaja sai edellisen ottelun mailalla selkään lyönnistään myös noin neljän tonnin sakot.