Rantanen taas vauhdissa – Kuparille syöttöpiste

15.11.2022 07:50

Mikko Rantanen teki Bluesia vastaan kaksi tehopistettä.©AOP

Viikon NHL-pelaajaksi juuri valittu Mikko Rantanen jatkoi tehoiluaan ottelussa St. Louis Bluesia vastaan maanantaina. Colorado Avalanche kuitenkin hävisi kotonaan Denverissä ottelun maalein 2-3. Rantanen teki ottelussa tehot 1+1.

Rantanen teki ottelun avausmaalin toisessa erässä. Hän iski kiekon maaliin Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin esitöistä. Osuma on suomalaisen kauden 11:s. Kolme seuraavaa maalia teki Blues. Ensin Robert Thomas ja Brandon Saad onnistuivat toisen erän lopulla ja kolmannen alussa, vain 13 sekunnin pelin jälkeen, Jordan Kyrou iski jo 3-1-lukemat joukkueelleen ylivoimalla. Pian Artturi Lehkonen kavensi ottelun 2-3:een ylivoimalla. Syöttäjinä olivat Rantanen ja Makar. Maali on Lehkosen kauden neljäs. Bluesin voiton tae oli Jordan Binningtonin 45 torjuntaa.

Katso Rantasen maali tästä.

Ja Lehkosen maali tästä.

Los Angeles Kingsin Rasmus Kupari keräsi syöttöpisteen Kevin Fialan 3-5-maalista ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Ottelu päättyi Flamesin 6-5-voitton Calgaryssä. Flamesin Jonathan Huberdeau teki ottelussa uransa 200:nnen maalin.

Carolina Hurricanesin rookie-maalivahti Pjotr Kochetkov pelasi uransa ensimmäisen nollapelin ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Hurricanes voitti ottelun lukemin 3-0. Canesin suomalaispelaajat eivät olleet tehoilla. Teuvo Teräväinen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän sai ylävartalovamman viime viikolla Oilers-ottelussa.

”Tämä on klassinen tilanne, jossa maalivahti käyttää tilaisuutensa sellaisen saatuaan”, päävalmentaja Rod Brind’Amour kommentoi lehdistölle ottelun jälkeen.