Rantanen tärkeässä roolissa – Saros vaihtoon

05.01.2024 06:36

Mikko Rantanen teki Colorado Avalanchen tärkeän 3–3-tasoitusmaalin kolmannessa erässä ottelussa Dallas Starsia vastaan. Osuma tuli kolmannen erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Ottelu eteni siten jatkoajalle ja sen ratkaisi Coloradon Nathan MacKinnon reilun kolmen minuutin jatkopelin jälkeen. Colorado voitti vieraissa Dallasin maalein 5–4 (1–1,1–2,2–1,1–0).

Osuma oli Rantaselle jo kauden 20:s. MacKinnonin tehot olivat ottelussa 2+1 ja Coloradolle onnistui myös Jonathan Drouin kahdesti. Dallasin suomalaisista Miro Heiskanen keräsi syöttöpinnan Joe Pavelskin 3–1-ylivoimamaalista. Dallasille osuivat myös Jevgeni Dadonov 1–0 ja Tyler Seguin kahdesti tekemällä 2–1 ja 4–2-maalit. Heiskanen loukkaantui ottelun päätöserässä tapahtuneessa yhteentörmäyksessä maalivahti Scott Wedgewoodin kanssa. Heiskanen jätti kentän sen jälkeen.

Colorado on nyt neljän ottelun voittoputkessa. Dallasille tappio oli toinen peräkkäinen. Mikko Rantansta voi nyt myös äänestää matkalle Torontoon.

Nashville Predatorsin Juuse Saros otettiin taas vaihtoon maaliltaan kotiottelussa Carlgay Flamesia vastaan. Kevin Lankinen tuli tilalle kolmannen erän alussa. Saros teki kahden erän aikana 20 torjuntaa, mutta päästi viisi maalia. Lankinen torjui ottelussa 13 kertaa ja päästi yhden maalin seikkaillessaan maalin takana väärään aikaan. Flames voitti vieraissa kovan ensimmäisen eränsä ansiosta maalein 6–3 (4–2,1–0,1–1). Nashville oli voittanut kaksi edellistä otteluaan. Flames on kolmen voiton putkessa.