Rantanen tehokas – Colorado kotivoittoon

12.12.2023 07:28

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen oli huippuvireessä ja keräsi kolmen ottelun tauon jälkeen jälleen tehopisteitä ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Avalanche voitti Flamesin kotikaukalossaan lukemin 6–5 (1–1,2–4,3–0). Tehokas kolmas erä nosti Coloradon voittoon.

Rantanen viimeisteli kolmannen erän 5–5-tasoitusosuman ja syötti vielä sen jälkeen yhdessä Valeri Nitšuškinin kanssa Nathan MacKinnonin tekemän ottelun voittomaalin. Erässä onnistui myös Ross Colton.

Rantanen syötti lisäksi toisessa erässä MacKinnonin kanssa Cale Makarin viimeistelemän 2–1-ylivoimamaalin. Rantasen tehot ottelussa olivat 1+2 ja hän laukoi ottelussa kahdeksan kertaa.

Rantasen maaliton putki oli jo yhdeksän ottelun pituinen. Nyt tehotilasto näyttää lukemia 13+21. Colorado katkaisi voitollaan kahden ottelun tappioputken. Nathan MacKinnonin pisteputki on jo huikeasti 12 ottelun pituinen. Hän on tehnyt moisen putken kuitenkin jo kuusi kertaa urallaan.

Rantanen ei tykännyt Ismo Lehkosen Ylellä antamista analyyseistä hänen pelaamisestaan, vaan antoi ottelun jälkeisissä kommenteissaan palaa takaisin.