Rantanen tehokkaana Avalanchen palatessa

03.01.2022 08:01

Mikko Rantanen jatkoi koronatauon jälkeen maalintekohommissa.@AOP

Mikko Rantanen teki maalin ja syötti kaksi, kun Colorado Avalanche palasi pelikaukaloon yli kahden viikon tauon jälkeen. Colorado voitti Anaheim Ducksin 4-2. Rantanen veti osumansa aivan ottelun lopussa tyhjään maaliin. Rantanen valittiin ottelun ykköstähdeksi. Viimeiseen viiteen otteluun Rantanen on tehnyt 10 tehopistettä.

New Jersey Devils voitti Washington Capitalsin 4-3 jatkoajalla ja venytti siten voittoputkeaan jo kolmeen otteluun. Janne Kuokkaselle merkittiin syöttöpiste Damon Seversonin 2-0-osumaan. Kuokkanen on tehnyt kaksi maalia kolmessa viimeisessä ottelussa.

Boston Bruinsin Erik Haula vei joukkueensa 2-1-johtoon toisessa erässä ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Boston voitti ottelun Detroitissa maalein 5-1. Boston on aloittanut vuoden iloisen voittoisasti vieraissa. Lauantaina kaatui Buffalo jatkoajalla 4-3.

Chicagon suomalaislaituri Henrik Borgströmille merkittiin syöttöpiste Alex DeBrincatin tekemään Blackhawksin ainoaan maaliin ottelussa. Maali siirsi Blackhawksin 1-0-johtoon avauserässä, mutta joukkue hävisi kotiottelunsa lopulta maalein 5-1. Maalivahtien koronan kanssa kompuroineen Chicagon maalia vartioi ottelussa 22-vuotias ruotsalainen Arvid Söderblom, joka teki hienot 37 torjuntaa. Ykkösveskari Marc-Andre Fleury oli jo poistettu koronalistalta, mutta häntä ei vielä peluutettu.

Suomalaishyökääjä Kasper Björkqvist pelasi NHL-debyyttinsä San Jose Sharksia vastaan. Paremmin ei 24-vuotiaalla olisi ensimmäinen peli voinut mennä. Björkqvist vei joukkueensa 5-1-johtoon ottelun toisessa erässä. Hän tökkäsi kiekon maaliin pienessä tilassa. Björkqvist teki ensimmäisen NHL-maalinsa ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Pittsburgh voitti San Josen maalitulittelussa peräti osumin 8-5.