Rantanen teki kaksi ja Lehkonen syötti kaksi

23.04.2023 07:52

Mikko Rantanen tehoili jälleen. Krakenia vastaan tuli syöttö ja maali.©AOP

Coloradon Mikko Rantanen syötti yhden ja teki kaksi maalia joukkueensa kolmannessa pudotuspeliottelussa Krakenia vastaan Seattlessa. Colorado voitti ottelun kolmannen erän kolmen maalin rynnistyksellään loppulukemin 6–4(2-1,1-2,3-1)

Rantanen syötti ensin Nathan MacKinnonin osuman ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. MacKinnon iski sen hienolla irtiotolla. Omat osumansa Rantanen viimeisteli kolmannessa erässä. Ensimmäinen paikka tarjoutui erän alussa Devon Toewsin syötöstä ja se siirsi ottelun 4–3:een. Heti perään MacKinnon teki ottelun toisen osumansa ja siirsi sillä ottelun 5–3:een. Rantanen teki illan toisen maalinsa tyhjiin ottelun lopulla. Maaliin antoi syötön Artturi Lehkonen. Rantanen on tehnyt NHL-urallaan nyt 26 pudotuspelimaalia.

Lehkonen nappasi syöttöpisteen myös J.T. Compherin 1–1-alivoimaosumasta ensimmäisessä erässä. Lehkosen tehot ottelusarjassa ovat nyt 1+3.

Seattle pelasi vahvasti kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa se olisi tarvinnut maalivahdiltaan Philipp Grubauerilta ehkä piirun maagisempaa otetta. Kraken-vahti torjui 28 kertaa. Avsin Alexandar Georgiev pysäytti 26 kiekkoa

Krakenin Eeli Tolvanen pelasi reilut 17 minuuttia. Hänen tilastoonsa merkittiin +1 ja kahden minuutin jäähy toisessa erässä. Krakenin tehokkain oli Jaden Schwartz kahdella maalillaan.

Puolustava mestari Avalanche johtaa sarjaa kolmen ottelun jälkeen voitoin 2-1.