Rantasella käsittämätön ilta – Lehkonen palasi

25.01.2024 07:36

Washington Capitalsilla ei ollut lähes mitään palaa vieraspelissä Colorado Avalanchea vastaan keskiviikkona. Colorado hoiti homman kotiin maalein 6–2 (1–0,3–0,2–2).

Mikko Rantanen oli pysäyttämätön. Suomalaistaran tehot ottelussa olivat hurjat 1+4. Rantanen onnistui maalinteossa ottelun kolmannessa erässä ja vei sillä joukkueensa 5–1-johtoon. Toisessa erässä Rantanen oli syöttämässä joukkueensa kaikkia kolmea tehtyä maalia. Rantasta vielä käsittämättömämmän illan pelasi ketjukaveri Nathan MacKinnon, joka viimeisteli erässä maaliin kaikki Rantasen syöttämät kiekot ja teki vielä neljännen osuman päätöserässä kaiken päälle. Toisen erän hattutempusta kaksi maalia tuli ylivoimalla.

”Yritämme syötellä hänelle ja hän teki hyvää työtä niiden kolmen mahdollisuuden viimeistelyssä. Olen iloinen hänen puolestaan”, Rantanen totesi MacKinnonin hattutempusta AltitudeTV:n haastattelussa toisella erätauolla.

Coloradon Cale Makar teki ottelun avausmaalin alivoimalla. Sillä hän nousi seurahistorian eniten maaleja viimeistelleeksi puolustajaksi. Hän on tehnyt maaleja 76. Tällä kaudella osuma oli Makarin 11:s.

Rantanen on tällä kaudella iskenyt 27 maalia ja syöttänyt niitä peräti 38. Nathan MacKinnonin tehosaldo näyttää lukuja 30+52. Viime kaudella hän ylsi 111 tehopisteeseen runkosarjassa.

Capitalsin maalit ottelussa teki Dylan Strome osumalla kahdesti kolmannessa erässä.

Colorado sai takaisin kokoonpanoonsa Artturi Lehkosen pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Lehkonen pelasi viimeksi marraskuussa, mutta kausi katkesi, kun hän loukkasi niskansa osuttuaan kovaa kaukalon laitaan. Vuoden ensimmäisessä ottelussaan Lehkonen pelasi reilut 16 minuuttia ja laukoi kahdesti maalia kohden.