Rantasen osuma ei riittänyt – Barkovin Florida onnistui

11.01.2023 08:20

Kovaa kyytiä riitti. Mikko Rantanen teki kuitenkin tehot 1+1 Floridaa vastaan.©AOP

Florida Panthersin päivän vire oli liikaa Colorado Avalanchelle tiistaina Denverissä. Florida voitti ottelun 5-4. Floridan ase oli vahva alku.

Aleksander Barkov aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä. Kapteeni vei Panthersin 1-0-johtoon Anton Lundellin osumalla. Heti perään onnistuivat myös Brandon Montour ja Sam Bennett iski ylivoimalla. Avsin Andrew Cogliano teki vielä kavennuksen erän viimeisellä peliminuutilla.

Toisessa erässä Barkov syötti Matthew Tkachukin osuman ja pantterit johtivat jo 4-1.

Kolmannen erän ensimmäisen puoliskon Avalance sitten takoi ja Panthers katseli. Ensin Mikko Rantanen onnistui ja 20 sekunnin päästä Nathan MacKinnon osui Rantasen syötöstä. Viiden minuutin päästä J.T. Compher iski ottelun jo tasoihin. Artturi Lehkonen sai kiekon myös maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Erässä oli kovaa hässäkkää myös korkeista mailoista ja viheltämättömistä jäähyistä.

”Enpä sano mitään tuomareista. Sanon vain, että siinä oli korkea maila. Sen vain sanon. Se osui jätkää kasvoihin”, Rantanen kertasi puhisten DP:lle ottelun jälkeen tilannetta, jossa Compher sai floridalaisilta mailaa päin näköä.

Panthersin tähdeksi nousi Tkachuk ylivoimalla Rantasen jäähyn aikana. Avalanchella on tilillään seitsemästä viimeisestä vain yksi voitto.

Barkovin työvoitto näkyy tästä. Ja Rantasen tykitys tästä.

Ilman loukkaantunutta Roope Hintziä pelannut Dallas Stars voitti voittolaukauksilla NY Islandersin maalein 2-1. Ratkaisrankkarin veti Jason Robertson.

Columbuksen Patrik Laine syötti Gavin Bayreutherin 1-2-kavennuksen vierasottelussa Tampa Bayta vastaan. Columbus hävisi ottelun 6-2.

NY Rangersin Kaapo Kakko ja Artemi Panarin onnistuivat rankkareilla ja Rangers voitti lopulta Minnesota Wildin kotonaan maalein 4-3.

Kaapo Kähkönen torjui San Josen maalilla 27 kiekkoa ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Sharks voitti vieraissa maalein 4-2. Coyotesin Juuso Välimäki pelasi lähes 15 minuuttia. Tehotilastoon merkittiin -3.