Rantasen upeat ylivoimaosumat takasivat voiton

22.03.2022 09:06

Mikko Rantanen ylitti 30 maalin rajan.@AOP

Colorado Avalanchen suomalaisvirtuoosi Mikko Rantanen kantoi mahtavasti joukkuettaan maanantain ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Avalanche voitti ottelun kotihallissaan jatkoajalla maalein 3-2. Rantanen oli matsin ykköstähti. Hän teki Coloradon molemmat varsinaisen peliajan maalit. Rantanen onnistui aluksi Oilersin Jesse Puljujärven jäähyn aikana  tuikkaamaan 1-0-ylivoimaosuman maalin oikealta kulmalta sisään ottelun ensimmäisessä erässä. Seuraavaksi Rantanen osui toisen erän alussa vetäessään näyttävän rannelaukauksen, joka otti maalin edessä vielä suuntimaa Oilers-puolustaja Darnell Nursesta ja eteni lopulta nätisti maalin perukoille. Tämä 2-1-ylivoimaosuma tuli Oilersin Kailer Yamamoton istuessa jäähyaitiossa. Ottelun ratkaisi jatkoajan alussa Nathan MacKinnonin vetämä 3-1-osuma. Colorado on voittanut neljä viimeistä otteluaan.

Rantanen ylitti 3o maalin rajan ensimmäisellä osumallaan maanantaina ja koossa on nyt 31+44=75 pinnaa kauden 60 pelatussa ottelussa. Pisteillään hän on myös NHL:n tehokkain suomalainen. Ylivoimalla Rantanen on kerännyt pinnoja 29 kertaa. Viimeisessä neljässä ottelussa Rantanen on tehnyt kahdeksan tehopistettä. Nazem Kadri oli syöttämässä Rantasen ensimmäistä osumaa tehden samalla NHL-uransa 500 tehopisteen.

Colorado Avalanche toivotti tervetulleeksi siirtorajan viimeisellä tunnilla Montreal Canadiensistä suomalaishyökääjä Artturi Lehikosen. Lehkonen, 26, on tällä kaudella tehoillut 13+16 pinnan verran ja näyttäisi pelaavan uransa tehokkainta kautta. Lehkonen saatetaan nähdä Avalanche-vahvuudessa keskiviikon kotiottelussa Vancouveria vastaan.