TILANNEHUONE

Rasitusmurtumasta palkintopallille – ”Laitoin kampoihin”

10.02.2022 14:44

Rasitusmurtumasta palkintopallille – ”Laitoin kampoihin”

Mitalikolmikko Kerttu Niskanen, Therese Johaug ja Krista Pärmäkoski. @AOP

Peking 2022

Naisten perinteisen kympin olympiahopeaa torstaina voittanut Kerttu Niskanen  ja samalla matkalla pronssia voittanut Krista Pärmäkoski saivat torstaina iltapäivällä mitalit kaulaansa yhdessä kullan täpärästi 0,4 sekunnin erolla vieneen Norjan Therese Johaugin kanssa. Niskanen iloitsi mitaliaan hyppäämällä iloisesti palkintokorokkeelle.

”Yhdenlainen voitto minulle ja vaikka se on hopeinen, tulen aina muistamaan tämän kisan, sillä pystyin todella laittamaan kampoihin. Huonolle en hävinnyt. Therese tuli lopun nopeammin”, Niskanen totesi Ylen palkintojenjakohaastattelussa.

Viime vuonna tähän aikaan Niskanen poti rasitusmurtunutta pohjeluutaan. Paluu maailman huipulle on tapahtunut hyvin nopeasti. Niskasesta oli parempi, että jalka murtui ennen MM-kisoja ennemmin kuin olympialaisia. Hän laittoi silloinkin kampoihin ja päätti parantua pikaisesti.

”Lyhyeessä ajassa olen ollut aivan uran ääripäissä.”

Kisat sujuvat Niskasen sisaruksilla. Kertun veli Iivo Niskanen voitti jo sunnuntaina pronssia miesten yhdistelmäkilpailussa.

”Iivo tsemppasi minua kovasti aamulla, kun näki, että minua jännittää. Minä kirkastin Iivon pronssin hopeaan ja Iivo kirkastaa tämän kultaan”, Niskanen lataa paineita veljelleen Ylen haastattelussa.