Raskilla karmea ilta – Salo iski ensimmäisen NHL-maalinsa

19.01.2022 08:37

Robin Salo alkaa tottua NHL:n tahtiin ja fyysisyyteen.@AOP

Boston Bruinsin Tuukka Rask, joutuu varmasti hieman keräilemään itseään tiistai-illlan jälkeen. Ottelu Carolina Hurricanesia vastaan oli karmea. Canesin suomalaiset haastoivat Raskin urakalla heti ensimmäisen erän alusta asti. Kolmen minuutin jälkeen peli oli 1-0, kun Teuvo Teräväinen ohjasi kiekon Raskin ohi ja kuuden minuutin kuluttua jo 2-0, kun Jesperi Kotkaniemi teki saman. Erän lopussa numerot olivat uskomattomat 5-1 Carolinalle. Rask vaihtoon ja Linus Ullmark tilalle. Raskin torjuntaprosentti oli sekin uskomaton, 58,3. Kotkaniemen tehot ottelussa olivat lopulta 2+0 ja Teräväisen 1+1 ja Jaccob Slavinin 1+2. Nämä nimet koristivat myös tähdistöä. Lisäksi Andrei Svetshnikov teki 1+1, Derek Stepan 1+1 ja Seth Jarvis 1+0. Sebastian Aho kirjasi syöttöpisteen. Raskin virkaveli toisessa päädyssä, Fredrik Anderssen, teki 31 torjuntaa. Bostonin ainoan maalin teki Patrice Bergeron ensimmäisessä erässä. Kuuden maalin tappio on Bostonin kauden huonoin tulos.

NY Islanders voitti rankkareilla Philadelphia Flyersin vieraissa maalein 4-3. Heti ottelun alussa suomalaispakki Robin Salo teki uransa ensimmäisen NHL-maalin. Lisäksi Salo valittiin ottelun kolmostähdeksi. Hän on nyt pelannut NHL:ää 13 ottelun verran. Illan rankkarikisa venyi lopulta yhdeksänteen kierrokseen, kun 17 ensimmäistä ampujaa epäonnistuivat. Lopulta Oliver Wahlstrom ratkaisi pelin Islandersille ja samalla Flyers kärsi yhdeksännen peräkkäisen tappionsa. Islanders-veska Semjon Varlamov valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Vancouver Canucks voitti Nashville Predatorsin vieraissa maalein 3-1. Juho Lammikko varmisti 3-1-osumallaan Canucksin voiton. Muut Canucks-maalit teki Elias Pettersson ja Brock Boeser. Voitto on joukkueelle toinen peräkkäinen. Predatorsin ainokaisen viimeisteli Philip Tomasino, Eeli Tolvanen oli syöttämässä maalia.

Dallas niiasi kotonaan yllättäen Montreal Canadiensille luvuin 3-5. Dallas hävisi, vaikka veti 51 laukausta maalia kohden. Se on joukkueen kauden kovin laukausluku yhdessä matsissa. Montrealin Artturi Lehkonen keräsi ottelussa kauden yhdeksännen syöttöpisteensä. Dallasin Roope Hintz kerrytti myös syöttöpistepussiaan yhdellä. Hintzin tehot nyt 15+13. Dallas on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan.