Raskilla voittoisa paluu, Blue Jackets nollasi Carolinan

14.01.2022 08:00

Tuukka Raskia oli kaivattu. Yleisö hurrasi, kun suomalaisveskari luisteli jäälle.@AOP

Boston Bruinsin Tuukka Rask torjui voiton kauden avausottelussaan Philadelphia Flyersia vastaan. Rask teki ottelussa 25 torjuntaa ja Boston voitti ottelun maalein 3-2. Ottelussa 92,6 prosentin varmuudella torjunut Rask, sai tunteelliset hurraukset yleisöltään ja hänet nimettiin myös ottelun kakkostähdeksi. Bostonin kaikki maalit teki yksi ja sama mies. David Pastrnak onnistui kaksi kertaa ylivoimalla ja kerran tasakentällisin. Erik Haulalle merkattiin syöttöpiste Pastrnakin ensimmäiseen maaliin. Flyersin osumista vastasivat ottelun toisessa erässä Cam Atkinson ylivoimalla ja Joel Farabee. Ottelun kolmas erä oli maaliton. Tappio on Flyersin kuudes peräkkäinen.

Patrik Laine teki Columbus Blue Jacketsin 3-0-osuman kolmannessa erässä, kun joukkue nollasi vieraissa uskomattomasti Carolina Hurricanesin. Columbus voitti ottelun lopulta maalein 6-0! Ottelun ykköstähti, maalivahti Elvis Merzlikins teki Bluesille 31 torjuntaa. Carolina jäi maaleitta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Carolina oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista.

Myös Ville Hussolla oli hyvä ilta St. Louis Bluesin maalilla. Suomalainen torjui 32 kertaa ottelussa Seattle Krakenia vastaan, kun Blues voitti tulokasjoukkueen maalein 3-1. Husso valittiin ykköstähdeksi.

Sen sijaan Juuse Saroksella ei ollut paras päivä. Nashville Predators taipui yllättäen kuuden ottelun tappioputkessa olleelle Buffalo Sabresille maalein 4-1. Saros teki ottelussa 17 torjuntaa. Suomalaisille ei merkitty tehopisteitä ottelussa.

Montrealin Artturi Lehkonen sai syöttöpisteen ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Chicago voitti ottelun 3-2.

Tampa Bay Lightning voitti kotonaan Vancouver Canucksin 4-2. Canucksin Juho Lammikko syötti Tyler Motten tekemän 2-3-kavennusosuman. Tampan kapteeni Steven Stamkos teki ottelussa uransa 173:nnen ylivoimaosuman. Tällä hetkellä pelaavista pelaajista niitä on tehnyt enemmän vain Washingtonin Alex Ovetchkin.