TILANNEHUONE

Tuukka Raskin sopimus purettu – uusi kuvio edessä

11.01.2022 18:34

Tuukka Raskin sopimus purettu – uusi kuvio edessä

Tuukka Raskin paluuta NHL-jäille odotetaan Bostonissa, ja muuallakin, innokkaasti.@AOP

NHL

Maalivahti Tuukka Raskin, 34, viime viikolla tehty AHL:n try out -sopimus Providence Bruinsin kanssa on purettu. Purku tuli ajankohtaiseksi, koska Rask ei päässytkään pelaamaan suunnitellusti joukkueen vahvuudessa koronan vuoksi. Providencen viime viikonlopun ottelut jouduttiin siirtämään.

Rask on ollut koko alkukauden sivussa lonkkaleikkauksen vuoksi. Loppusyksystä hän alkoi harjoitella Boston Bruinsin tiloissa. Stintti AHL:ään oli tarkoitus tehdä totuttelu ja kuntoutus-syistä ennen paluuta NHL-jäille.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy pohti jo viikonloppuna, että Rask saattaa toiveista huolimatta joutua jättämään AHL-pelit väliin ja palata suoraan NHL:ään. Nyt vaikuttaa siltä, että Raskille on edessä uusi kuvio ja hän on tekemässä sopimuksen pitkäaikaisen NHL-seuransa Boston Bruinsin kanssa. Boston on aloittamassa seitsemän kotiottelun jakson, joten ikonisen veskarin paluu maalille olisi tietysti hienoa tehdä kotiyleisön edessä.

Rask teki tiistaina Bostonin kanssa vuoden kestävän sopimuksen, joka tuo hänelle 545 000 dollaria. Hän kilpailee peliajasta Linus Ullmarkin ja rookiemaalivahti Jeremy Swaymanin kanssa.