Räty Coyotes-paidassa – heti pisteille

18.04.2024 07:39

AHL:n Tucson Roadrunnersissa kautta pelannut Aku Räty oli mukana Arizona Coyotesin NHL-kokoonpanossa kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan keskiviikkona. Räty teki seuraa nelosketjussa Matias Maccellille. Coyotes voitti ottelun maalein 5–2 (1–1,1–0,3–1).

Räty ylsi heti tehoille. Hän kakkossyötti Maccellin 2–1-maalin ottelun toisessa erässä. Tehopiste on Rädyn uran ensimmäinen NHL:ssä. Maccellille osuma oli kauden 17:s. Myös Juuso Välimäki keräsi syöttöpinnan auttaessaan Liam O’Brienia ottelun avausmaalissa kahden minuutin pelin jälkeen. Syöttöpinna oli Välimäelle kauden 15:s.

Ottelu oli Coyotesin kauden päätösmatsi. Nyt seura keskittyy Utahin muuttosuunnitelmien arvioimiseen. Oilers jatkaa kauttaan pudotuspeleissä.

Dallas Stars isännöi runkosarjan viimeisessä koitoksessa St. Louis Bluesia. Ottelu ratkottiin voittomaalikisalla, jonka ratkaisi Jason Robertsonin veto ainoana onnistujana. Dallas voitti 2–1. Esa Lindell kampesi tehopisteille kakkossyöttämällä kolmannen erän alussa Mason Marchmentin tekemän 1–1-tasoituksen. Syöttöpinna on Lindellin kauden 21:s.

Montreal Canadiens on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentajansa Martin St. Louisin, 48,  kanssa. St. Louisin jatko on kolmen vuoden pituinen. Hän on luotsannut Canadiensia kaksi kautta. St. Louis otti ohjat, kun Dominique Ducharme sai fudut helmikuussa 2022. Canadiens ei yltänyt tälläkään kaudella pudotuspeleihin.