Real Madrid romutti Mestarien liigan saksalaisfinaalin

09.05.2024 00:01

Mestarien liiga

Real Madrid käänsi kahdella viimehetken maalilla Mestarien liigan välierien toisen osaottelun Bayern Müncheniä vastaan ja romutti samalla täysin saksalaisen loppuottelun. Real Madridin voittonumerot Madridissa keskiviikkona olivat huikeiden loppuminuuttien jälkeen 2-1 (0-0).

Välierien ensimmäinen osaottelu viikko sitten Münchenissä päättyi 2-2-tasapeliin.

Real Madrid hallitsi ottelua, mutta Manuel Neuer piti Bayernin mukana ottelussa toisen jakson lopulle asti. Kesken Real Madridin painostuksen Alfonso Davies vei Bayernin upealla vedolla takanurkkaan 1-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu 68 minuuttia.

Bayern näytti menevän finaaliin, kun vaihdosta kentälle tullut Joselu nousi valokeilojen keskipisteeseen. Joselu hyödynsi ensin Neuerin karsean virheen, kun hän sylki helpon pallon eteensä ja tilanteen haistanut Joselu tälläsi pallon maaliin.

Kolme minuuttia myöhemmin Santiago Bernabeu räjähti täyteen huutoon, kun Joselu ohjasi pallon maalin edestä ohi Neurin. Tilanne näytti paitsiolta, mutta VAR-tarkistus osoitti, ettei Joselu ollut ratkaisevan syötön hetkellä ollut paitsiossa.

Kun ottelua oli pelattu jo yli 110 minuuttia, Mathias de Ligt sai toimitettua pallon maaliin. Tilanne oli vihelletty kuitenkin hetkeä aikaisemmin paitsioksi. Bayernin pelaajat tulistuivat ratkaisusta, sillä tilannetta ei pelattu loppuun ja katsottu sen jälkeen, oliko de Ligt paitsiossa vai ei. TV-kuvan perusteella tilanne oli fifty-sixty-tilanne.

Real Madrid on voittanut Mestarien liigan ja sen edeltäjän Euroopan Cupin ennätykselliset 14 kertaa. Voitoista viisi on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Real Madrid kohtaa Mestarien liigan finaalissa Borussia Dortmundin. Ottelu pelataan Lontoon Wembeylla lauantaina 1. kesäkuuta.