Real Madrid teki käsijarru päällä historiaa

01.06.2024 23:57

Mestarien liiga

Real Madrid voitti historiallisen 15. kerran Mestarien liigan ja sen edeltäjän Euroopan cupin kaatamalla Borussia Dortmundin Wembleylla pelatussa finaalissa 2-0 (2-0).

Ottelu ei jää historiaan suurena finaalina, sillä Real Madrid oli avausjaksolla vaisu ja oli pahasti Dortmundin jyrän alla. Toisella puoliajalla Real Madrid pääsi paremmin otteluun mukaan ja kun peliä oli pelattu 74 minuuttia, Dani Carvajal puski Toni Koorsin kulman sisälle. Maali Carvajalin ensimmäinen maali Mestarien liigassa viiteen vuoteen.

Maalin jälkeen ote siirtyi täyson Real Madrille ja lopullinen ratkaisu tuli yhdeksän minuuttia myöhemmin. Ian Maatsenille sattui omalla puolustusalueella musta hetki, kun hän syötti pallon suoraan Jude Bellinghamille, joka jatkoi sen vapaana olleelle Vinicius Juniorille. Brassilla oli helppo työ iskeä pallo toisen kerran Dortmundin maaliin.

Real Madrid voitti ottelussa pallonhallinnan 57-43, mutta ottelun asetelmaa kuvaa hyvin se, että Dortmundin maaliodottama oli 1,88, kun Real Madridilla se oli 1,14. Laukaukset menivät tasan 13, mutta huippupaikat menivät Dortmndille 3-1.