TILANNEHUONE

Red Bullin F1-pomo avasi syitä kohupotkuille

12.07.2023 19:22

Red Bullin F1-pomo avasi syitä kohupotkuille

Nyck de Vriesin AlphaTauri-sopimus tuli päätökseen Silverstonen esityksillä. Hän oli kisan 17:s.©AOP

Formula 1

Red Bullin pomo Helmut Marko on kommentoinut AlphaTaurin rookiekuski Nyck de Vriesin, 28, tiistaina saamia potkuja. Markon mukaan näytöt annettiin, eikä vauhtia löytynyt.

”Teimme sopimuksen Nyckin kanssa sen viime vuoden upean Monza-esityksen perusteella. Odotimme hänen olevan ainakin yhtä hyvä kuin tallikaveri Yuki Tsunoda, mutta niin ei tapahtunut”, Marko perusteli hollantilaiselle De Telegraafille.

”Hän oli oikeastaan aina kolme kymmenystä Yukia hitaampi. Emme nähneet mitään parannusta.”

”Jotain piti tehdä. Ja miksi odottaa pidempään. Pari kisaa ei paljon auta, kun parannusta ei tapahdu. Nyck on hyvä jätkä, mutta häneltä puuttui vauhti.”

Nyck de Vriesin ajopaikan peri heti Red Bullin kolmoskuskina ollut Daniel Ricciardo, 34. Kokeneen aussin odotetaan tuovan myös tekemisen meininkiä AlphaTaurille. Ricciardo ajoi tiistaina Red Bullille rengastestejä vakuuttavalla vauhdilla. Se vauhti poiki myös kisakuskin paikan.

”Ricciardon kierrosajat rengastestissä olivat kilpailukykyisiä kolmella eri rengassetillä. Jos hänellä ei olisi ollut testeissä nopeus kohdillaan, meidän olisi varmasti pitänyt miettiä joitain muita vaihtoehtoja.”