TILANNEHUONE

Red Bullin F1-tallin omistaja on kuollut

23.10.2022 05:52

Red Bullin F1-tallin omistaja on kuollut

Dietrich Mateschitz oli intohimoinen F1-mies.©AOP

Formula 1

Red Bullin F1-tallin perustaja ja omistaja Dietrich Mateschitz on kuollut 78-vuotiaana. Red Bull -talli tiedotti asiasta ennen Yhdysvaltain GP:n aika-ajoja.

Mateschitz perusti Red Bull -juomayrityksen 1980-luvulla ja teki siitä markkinajohtajan sponsoroimalla ja mainostamalla monien extreme-urheilulajien yhteydessä.

F1-sarjassa Mateschitz oli alun perin mukana Sauberin kanssa 1990-luvulla. 2000-luvun alussa Red Bull osti Jaguar-tallin, joka nimettiin myös Red Bulliksi. Vähän myöhemmin juomajätti osti lisäksi Minardin tallin. Se kilpaili sarjassa 2006 lähtien nimellä Toro Rosso. Tallista rakennettiin nuorten kuskien kasvattitalli.

Mateschitz palkkasi talliinsa suunnittelujohtajaksi Adrian Neweyn, joka onnistui autojen rakentamisessa hyvin. Red Bullin  tähtikuskiksi nousi Sebastian Vettel, joka ajoi autolla neljään mestaruuteen kausina 2010-2013.

 

”Tämä on hyvin, hyvin surullista. Mikä hieno mies, hän on harvinainen laatuaan. Se, mitä hän saavutti ja mitä hän on tehnyt niin monien ihmisten hyväksi ympäri maailmaa eri urheilulajeissa, on vertaansa vailla”, tallipäällikkö Christian Horner totesi lehdistölle.

”Monien meistä on oltava hänelle kiitollisia kaikista annetuista mahdollisuuksista, siitä näkemyksestä, joka hänellä oli, sekä luonteen vahvuudesta ja myös siitä, että emme koskaan saa pelätä jahdata unelmiamme. Hänen tekonsa F1:ssä todistaa, että yksi ihminen voi vaikuttaa paljon.”