TILANNEHUONE

Red Bullin Horner uskoo, että riita on nyt setvitty

15.11.2022 15:13

Red Bullin Horner uskoo, että riita on nyt setvitty

Red Bull -tallissa on riittänyt neuvoteltavaa sunnuntain GP:n jälkeen.©AOP

Formula 1

Red Bullin Sergio Perez saalistaa kiivaasti kaakossijaa F1-sarjan loppupisteissä. Brasiliassa Red Bull pyysi tallimääräyksellä Max Verstappenia päästämään meksikolaisen ohitseen, jotta tämä saisi kerättyä enemmän MM-pisteitä ja tekemään siten eroa Ferrarin Charles Leclerciin. Tällä hetkellä Leclerc ja Perez ovat tasapisteissä 290.

Kauden mestaruuden jo varmistanut Verstappen aiheutti todellisen myrskyn kieltäydyttyään päästämästä tallikaveriaan ohi, vaikka hänellä itsellään ei ollut mitään menetettävää. Hollantilainen sanoi vain, että sellaista ei pitäisi häneltä pyytää ja hän on tehnyt asian selväksi jo aiemmin.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vakuuttaa Motorsportille, että ensi viikonloppuna kauden päätöskisassa Abu Dhabissa, talli puhaltaa taas vankasti yhteen hiileen.

”Tämä on jotain, mitä keskustelimme suljettujen ovien takana ja myös kuskit ovat keskustelleet toistensa kanssa.”

”Tiiminä keskitymme nyt Abu Dhabiin, sekä tekemään parhaamme tukeaksemme Checoa saavuttamaan toisen sijan sarjassa. Max on luonnollisesti myös sitoutunut tähän”, Horner vakuuttaa.

”Joten katsomme osaltamme nyt eteenpäin, emme taaksepäin”, Horner kuittaa tallin Brasilian kisan päätösepisodin.

Red Bull on lähellä ottaa ykkös- ja kakkossijan kuninkuusluokassa.

”Se on jotain, mitä emme ole saavuttaneet koskaan aiemmin, edes V8-aikakaudella.”

”Abu Dhabin kisasta tulee siis jännä. Taistelemme mestaruuden sijaan toisesta sijasta siellä tänä vuonna”, Horner muistuttaa.

F1: Abu Dhabin F1 GP ajetaan sunnuntaina 20. marraskuuta.