TILANNEHUONE

Perez vauhdissa kolmannessa harjoituksessa

07.05.2022 21:05

Perez vauhdissa kolmannessa harjoituksessa

Valtteri Bottas oli radalla jälleen kolmannessa harjoituksessa Miamissa.@AOP

Formula 1

Miamin F1-osakilpailun kolmannen harjoituksen nopein oli Red Bull -kuski Sergio Perez ajalla 1:30.304. Toinen oli Ferrarin Charles Leclerc +0.194 jääneenä ja kolmas Red Bullin Max Verstappen. Hän jäi tallikaverilleen +0.345.

Valtteri Bottakselle ja Verstappenille harjoitus oli tärkeä, sillä heiltä jäi toinen sessio minimiin teknisten vikojen vuoksi. Bottaksen auton moottori jouduttiin tarkastamaan kolarin jäljiltä ja suomalainen seisoi varikolla koko toisen harjoituksen. Verstappenin auton hydrauliikka- ja ylikuumenemisongelmien tutkiminen varastivat ajoaikaa. Harjoituksessa lämpötila oli yli +30 astetta ja radan lämpötila oli noin +50 astetta. Rata oli edelleen liukas. Renkaiden pitoa puuttui monilta. Rataa oli korjattu ja hiottu edellisten harjoitusten jälkeen. Bottas ajoi pehmeillä renkailla kierroksensa ja sai tutustuttua hyvin rataan ennen aika-ajoa. Tulostaulukossa hän oli kuitenkin vasta 14:s ja jäi Perezille +1.581.

Harjoituksessa Alpinen Esteban Ocon pyörähti ja osui ratavalliin. Punaiset liput heiluivat pitkään, kun Oconin autoa siirrettiin pois.

Miamin osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina kello 23.