TILANNEHUONE

Red Bullit eivät onnistuneet harjoituksissa

02.09.2022 19:13

Red Bullit eivät onnistuneet harjoituksissa

Whaat! Max Vertappenin Red Bull -auto sai lopulta kyydin varikolle.©AOP

Formula 1

Hollannin GP:n katsomot olivat lähes täynnä jo harjoituspäivänä. Oranssipaitojen tunnelma kuitenkin lässähti heti ensimmäisessä sessiossa, kun Max Verstappenin Red Bull jätti tähtikuljettajan radan varteen. Autoon tuli vaihdelaatikkovika. Hän ehti ajaa vain seitsemän kierrosta. Tallikaveri Sergio Perezin menopeli kulki, mutta ei totuttua vauhtia. Verstappen oli ensimmäisen harjoituksen 19:s ja Perez seitsemäs.

Toisessa harjoituksessa Verstappenin auto oli korjattu, mutta vauhti riitti vain kahdeksanneksi. Perez oli 12:s. Jo ennen harjoituksia Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner varoitti, ettei tallin autot ole hollantilaisradalla vahvimmillaan. Hän ennakoi, että Ferrarit, ja erityisesti Mercedekset, voivat pärjätä täällä. Hän osui oikeaan ainakin harjoitusten osalta.

Mersun George Russell otti ensimmäisen harjoituksen kärkipaikan ja Lewis Hamilton veti siinä kakkoseksi. Toisen harjoituksen kärkipaikat meni Ferrari-kuskeille. Charles Leclerc oli ykkönen ja Carlos Sainz kakkonen.

Valtteri Bottaksen nimi löytyi tuloslistojen häntäpäästä. Hän oli molempien harjoitusjaksojen 18:s. Alfa Romeon vauhti selviää aika-ajossa.

F1: Hollannin GP:n aika-ajot lauantaina 3.9. kello 17.