TILANNEHUONE

Red Bullit eturiviin – Bottakselta ok veto

06.04.2024 10:08

Red Bullit eturiviin – Bottakselta ok veto

Max Verstappen hallitsi harjoituksia ja aika-ajoa.©Red Bull Content Pool

Formula 1

Japanin F1 GP:n paalupaikan otti jälleen Red Bullin Max Verstappen. Päivityksiä saanut radan ykkösauto oli lyömätön kuivassa kelissä ajetussa aika-ajossa. Verstappen kiersi radan aikaan 1.28.197. Paalupaikka on Verstappenin viides peräkkäinen ja hän lähti paalulta matkaan myös viime syksyn Japanin GP:ssä.

Toiseksi nopeimman ajan löi aika-ajossa tauluun Red Bullin Sergio Perez. Hän jäi tallikaverilleen vain +0.066 sekuntia. Aika-ajon kolmonen oli McLarenin Lando Norris. Hän jäi reilut 0.2 sekuntia kärjelle.

Ferrarit olivat Japanin aika-ajossa verrattain tervassa. Carlos Sainz ajoi tosin neljänneksi, mutta jäi 0.485 kärjelle. Charles Leclerc oli vasta kahdeksas ja jäi jo 0.589 sekkaa Verstappenille.

Valtteri Bottaksen aika-ajo sujui hyvin. Suomalaiskuski oli ensimmäisellä jaksolla kahdeksas +0.736 sekunnin erolla kärkeen. Toisella jaksolla Sauberin puristus ei riittänyt, vaan Bottas oli Australian GP:n tapaan 13:s. Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu valitteli mennessään auton liukuvan sinne tänne ja se näkyi myös tuloksissa. Kiinalainen oli aika-ajon hitain.

Tuloksia tästä.