TILANNEHUONE

Renkaat kovilla Chilessä – Suninen yhä toisena

01.10.2023 00:00

Renkaat kovilla Chilessä – Suninen yhä toisena

Teemu Suninen on ajanut maltilla ja pitelee kakkossijaa.©AOP

MM-ralli

Chilen toisen MM-rallipäivän jälkeen kilpailua johtaa edelleen Fordin Ott Tänak. Virolainen ajoi lopulta pohjat lauantaina neljälle erikoiskokeelle. Iltapäivän pätkillä Tänak ajeli järkevästi renkaitaan säästellen, mutta pääsi sitten iskemään kärkiajan vielä viimeisellä EK:lla.

Rallissa kakkosena kaasuttelee Hyundain Teemu Suninen, joka on +58.3 Tänakia jäljessä. Päivän viimeinen etappi oli Suniselle tuskien taival rengaskuluman vuoksi. Rallin kolmatta sijaa pitelee Hyundain  Thierry Neuville.

Karheat tiet rouhivat renkaita kaikilla kuskeilla rankasti päivän aikana. Erityisen suuri ongelma se oli aamupäivällä kaikille Toyota-kuskeille, jotka ajoivat pehmeillä renkailla. Ne eivät kestäneet tieoloja. Evansilta ja Takamoto Katsutalta rikkoutui renkaita, Rovanperällä riitti kulumaa ja ajovauhti hidastui. Tallin johto myönsi virheen rengasvalinnoissa. Iltapäivä ajettiin kovilla renkailla, mutta niidenkin kestävyydessä oli ongelmia.

Kalle Rovanperä joutui himmaamaan menoaan ja vaikka hän ajoi pohjat kahdesti päivän aikana Chivilingon EK:lle, jäi hän päivän tuloksissa lopulta viidenneksi. Hän on Tänakin kärkiaikaa+2.24.0 jäljessä.

Päivän viimeisellä EK:lla Rovanperä kärsi edellä menneen Gregoire Munsterin rengasrikosta ja siitä, että Munster jatkoi matkaa juuri Rovanperän edellä ja pölytti näkyvyyden totaalisesti. Rovanperä odottaa saavansa siitä aikahyvitystä.

”Se oli kuin Super Mario Kart -videopelissä, jossa joku heittää banaaneja ja savupommeja eteesi kun ajat”, Rovanperä hymyili viimeisen pätkän maalissa.

WRC2-luokkaa johtaa Oliver Solberg, toisena on Gus Greensmith ja Sami Pajari pitelee kolmatta sijaa.

Ralli jatkuu sunnuntaina vielä neljällä EK:lla. Sunnuntain ensimmäinen niistä starttaa kello 14.07.

Päivän tuloksia tästä.