TILANNEHUONE

Renkaat kovilla Ruotsin rallissa – Tänak johdossa

11.02.2023 19:45

Renkaat kovilla Ruotsin rallissa – Tänak johdossa

Tarkkaan pitää Ruotsin rallissa ajaa. Ott Tänäk siirtyi johtoon lauantai-iltana.©AOP

MM-ralli

Lauantaina Ruotsin rallissa lähes kaikki kärkikuskit kokivat rengashaasteita.

Kalle Rovanperä spinnasi EK 13:lla, mutta pyörähdys vei pääosin kuitenkin vain aikaa. Rovanperä ajoi pohjat erikoiskokeille 11. ja 12. Päivän vaipuessa mailleen EK 14 aikana, Rovanperän Toyotan meno hiipui, koska takarenkaat olivat jo täysin finaalissa. Rovanperä putosi päivän viimeisellä EK:lla Hyundain Thierry Neuvillen taakse tuloslistalla neljänneksi. Kaksikon taisto rallin kolmannesta sijasta on tiukkaa. Neuville on +3,8 sekuntia edellä. Hän ajoi pohjat päivän aikana neljälle erikoiskokeelle. Rovanperä valitteli päivän lopuksi, että heidän rengastaktiikkansa petti.

Kolmannella sijalla päivän neljä ensimmäistä EK:ta ajanut Esapekka Lappi koki kovia EK 13:lla. Hänellä hajosi oikea eturengas ja sen jälkeen hän rysähti myös hankeen. Auton pois vetäminen vei aikaa peräti seitsemän minuuttia. Hän nilkutti pätkän maaliin asti. Ongelmat pudottivat Lapin kuitenkin rallin kärkiporukasta sijalle 11. Hän ajoi viimeisellä erikoiskokeella toiseksi jääden Neuvillelle kolme sekuntia.

Kärjen Craig Breen ja Ott Tänäk eivät hekään säästyneet rengasongelmilta. EK 14:lla virolainen oli vähällä ajaa penkkaan ja hän saapui lopulta maaliin täysin pintakuoriutuneella eturenkaalla. Hän rähisi WRC:n haastattelussa, että Pirelliltä pitää kysyä, mikä rengasongelman nimi oikein on.

Breeniä rengasongelmat hidastivat vielä enemmän. Lisäksi hän oli ajaa penkkaan päivän viimeisellä erikoiskokeella. Irlantilaisen ongelmien turvin Tänak nousi rallin kärkeen +8,6 sekunnin erolla toiseksi pudonneeseen Breeniin.

Ruotsin ralli jatkuu sunnuntaina kello 8.05.

Tuloksia tästä.