Ribom ja Kläbo sprinttien voittoon Ruotsissa

09.12.2023 16:51

Maastohiihto

Kaksi ruotsalaista oli palkintopallilla maastohiihdon naisten maailmancupin perinteisen sprintissä Ruotsin Östersundissa. Emma Ribom voitti kisan ajalla 3.38,88. Norjan Kristine Stavås Skistad jäi voittajalle +0,60 ja oli toinen. Ruotsin Linn Svahn oli kolmas jääden +0,81 Ribomille.

Suomalaisista Kerttu Niskanen ja Tiia Olkkonen jäivät kisassa välieriin. Niskanen oli kahdeksas ja Olkkonen 11:s. Anne Kyllönen, Johanna Matintalo ja Amanda Saari karsiutuivat jo alkuerissä.

Miesten kisassa suomalaisista kukaan ei edennyt sprinttikisan välieriin. Iivo Niskanen oli välierässään kolmas, Joni Mäki jäi eränsä viimeiseksi, Lauri Vuorinen oli myös eränsä neljäs ja Juuso Haarala ja Niilo Moilanen olivat eriensä viidensiä.

Norja otti kisassa kaksoisvoittoon. Ensimmäisenä maaliin hiihti ylivoimainen Johannes Kläbo ajalla 3.12,06. Erik Valnes oli toinen jääden maanmiehelleen +3,35 sekuntia. Kolmanneksi maaliviivalle tuli USA:n James Schoonmaker, joka oli nyt ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupissa palkintopallilla. Hän jäi voittajalle 4,80 sekuntia.