TILANNEHUONE

Ricciardo loukkaantui – F1-kisa jää väliin

25.08.2023 20:55

Ricciardo loukkaantui – F1-kisa jää väliin

Who me?! Liam Lawson ajaa viikonloppuna AlphaTaurin F1-autoa.©AOP

Formula 1

AlphaTaurin F1-tallin kuljettaja Daniel Ricciardo loukkaantui ulosajaossaan Hollannin GP:n toisissa harjoituksissa. Heti ratavalliin kolahdettuaan Ricciardo piteli kättään ja valitti tiimiradioon kipuaan. Kuski ei ilmeisesti päästänyt ajoissa irti ratista. Ricciardo joutui pian sairaalaan tutkimuksiin ja siellä todettiin, että australialaiskuskilta murtui rytäkässä ranne. Kolari näkyy tästä.

Pikapestin AlphaTaurilta Nyck de Vriesin potkujen jälkeen saanut Ricciardo, joutuu rannemurtumansa vuoksi jättämään tulevan viikonlopun kisan väliin. Hänet paikkaa autossa Red Bullin varakuljettaja Liam Lawson, 21. Ennen loukkaantumistaan Ricciardo ehti ajaa tällä kaudella vain kahdessa GP:ssä. Niistä sijoituksena oli  13:s ja 16:s sija.

Uusiseelantilainen Lawson on ajanut F1-autoa muutamia kertoja harjoituksissa. Hän on kuulunut Red Bullin juniorien tiimiin ja on ajanut aiemmin F2-sarjaa ja tällä kaudella Super Formula Championshipiä. Hän ei saanut de Vriesin vapaaksi jättämää F1-paikkaa aiemmin, koska talli halusi tuoda autonsa rattiin enemmän kokemusta.

”Lawson ajaa. Tämä on vaikeaa (Ricciardolle), sillä auto on hyvä tällä radalla”, Red Bull -pomo Helmut Marko vahvisti Motorsportille.