Richardsson keskeytti – Tervokin pettyi

09.06.2024 11:50

Yleisurheilun EM

Camilla Richardssonin puolimaraton EM-Roomassa päättyi keskeytykseen. Juoksija jätti kisan kesken sen puolivälin kohdalla. Hän oli sijalla 15. Kisan voittoon juoksi

Richardssonin valmistautuminen kisaan meni piloille, kun hänen kaikki matkatavaransa varastettiin. Richardsson juoksi sunnuntain kisassa täysin uusilla juoksukengillä ja muuten lainavarusteissa. Hänellä kipeytyi vasemman jalan kantapää heti alkumatkasta.

Toinen Suomen edustaja puolimaratonilla oli Alisa Vainio, joka juoksi maaliin ja oli lopputuloksissa 27:s.

EM-kultaa juoksi Norjan Karoline Bjerkeli Grøvdal kisaennätyksellä 1.08.09. Romanian Joan Chelimo Melly juoksi hopealle ja pronssille Britannian Calli Hauger-Thackery.

Krista Tervo heitti moukaria aamun A-karsintaryhmässä. Hänellä oli vaikeuksia alusta asti. Ensimmäisellään hän vetäisi 66,16, joka jäi hänen parhaakseen. Toisella hän veti moukarin verkkoon ja kolmannella tulos tömäjhti lukemiin 65,35. Karsintaraja oli 71,50. Tervo jää ulos finaalista. Hän oli ryhmänsä 12:s.

Valmentaja Kalle Lehmusvuori kommentoi Ylellä, että Tervolla on teknistä epävarmuutta ja jo molemmat verkkaheitot olivat heikkoja.