TILANNEHUONE

Riiber mokasi pahasti, muut norjalaiset palkinnoille

15.02.2022 13:05

Riiber mokasi pahasti, muut norjalaiset palkinnoille

Se olikin Norjan Jörgen Gråbak, joka hiihti olympiakultaa yhdistetyn ison mäen kisassa. @AOP

Peking 2022

Ei sujunut kuin Strömsössä Norjan Jarl Magnus Riiberin hiihto yhdistetyn 10 kilometrin matkalla. Riiber lähti +44 sekunnin edulla matkaan, mutta pilasi kisansa, kun hiihti stadionilla väärää reittiä ja joutui palaamaan pätkän matkaa takaisin. Riiber valitsi maalisuoran, eikä uudelle lenkille vievää reittiä. Hän menetti tilanteen vuoksi lopulta johtoasemansa. Aikansa norjalainen hiihti kärkiryhmän mukana, mutta hyytyi lopulta siitäkin ja menetti lopulta kokonaan mäkimontussa niin varmalta vaikuttaneen mitalin. Lopputuloksissa Riiber oli kahdeksas. Ylen asiantuntija Hannu Manninen totesi tv-lähetyksessä, että Riiberin vauhti ei ollut tarpeeksi hyvää kisassa ja hän olisi pudonnut varmasti kuitenkin. Korona sotki hänen mielestään enemmän norjalaisen kisavauhtia, kuin harhaan hiihto.

Kisa oli silti jackpot Norjalle, joka otti kaksoisvoiton, kun olympiakultaan hiihti Jörgen Gråbak ja hopealle Jens Lurås Oftebro. Pronssin kuittasi kovassa loppukirissä Japanin Akito Watabe.

Kisan paras suomalainen oli Ilkka Herola, joka oli kisan 16:s jääden kärjelle +1.44,8. Eero Hirvonen oli 20:s, Arttu Mäkiaho 24:s ja Otto Niittykoski 37:s.

”Tänään en saanut parempaa. Mäen jälkeen ei ollut juurikaan merkitystä mitä tekee. Turhauttavaa oli tähän lähteä. Ei ollut mikään mieletön kisafiilis. Nyt katse tulevaan. Kisoja tulee vielä lisää. Tämä unohtuu, kun tulee muita onnistumisia”, Herola kuittasi kisan Ylen haastattelussa.

Kisa hiihdettiin lähes -20 asteen pakkasessa ja raskaalla ladulla.