TILANNEHUONE

Rinnekangas jäi nyt 2,5 pinnan päähän finaalista

14.02.2022 10:30

Rinnekangas jäi nyt 2,5 pinnan päähän finaalista

Rene Rinnekangas oli mukana jo Koran olympialaisissa.@AOP

MM2021

Rene Rinnekangas ja Kalle Järvilehto karsiutuivat lumilautailun big airin finaalista. Molemmat suomalaiset kaatuivat karsinnassa hyppyjään ja todellinen onnistuminen jäi vielä odottamaan. Big airin finaalista voidaan odottaa erittäin kovatasoista kilpailua, sillä jo karsinnassa nähtiin ennennäkemätöntä tasoa. Lopputuloksissa Rinnekangas oli 13:s 139,5 pisteellään. Hän jäi vain 2,5 pistettä finaalista, johon pääsi mukaan 12 parasta. Järvilehto oli kisan 18:s. Hänen upeat temppunsa eivät onnistuneet täydellisesti. Pistesaldo jäi 107,75 pinnaan. Rinnekangas oli myös slopestylessä 13:s ja karsiutui siitäkin jatkosta.

”Vika hyppy oli taktinen veto. Mietittiin 14:aa ja jos sen olisi saanut, olisi jatkopaikka tullut. Kädet tuli siinä lyötyä lattiaan. Harmittaa pirusti. En päässyt näyttämään mitä parhaana päivänä osaan. Parhaani olen täällä yrittänyt. Olen tässä saanut koppia omasta laskusta ja oppinut uusia temppuja, varmuutta tarvitaan enemmän”, Rinnekangas analysoi Ylen tv-haastattelussa.

Järvilehdon temput olivat näyttäviä, mutta viimeinen silaus niistä uupui. Laskija on aiemmin myös kärsinyt selkä- ja polvivammoista.

”Oli kyllä tunteiden vuoristorataa. Toka lasku oli tärkeä onnistuminen koko kisaa ajatellen. Mäkeen tullut varjo oli paha, kun vauhtia tuli paljon ja oli vaikeaa nähdä. Olen tyytyväinen, että sain kasattua itseni. Sen kaatumisen jälkeen sattui selkään ja mietin, että pitäiskö laskea ollenkaan. Hampaankoloon tästä jäi. Ei tullut sitä onnistumista mitä varten on treenattu”, Järvilehto pohti Ylen haastattelussa.

Karsinnan ykkönen oli Kanadan Max Parrot, toiseksi tuli Japanin Takeru Otsuka ja kolmanneksi USA:n Redmond Gerrard.

Big airin finaali lasketaan tiistaina kello 7.